AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel ogrenci yurdunda ogrenci olmayan kalabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Özel öğrenci yurdunda öğrenci olmayan kalabilir mi?​

Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’ne göre Üniversite öğrencisi olmayanlar Yurtlarda kalamazlar.

Özel Öğrenci Yurtları hangi kuruma bağlı?​

Ülkemizde yüz binlerce üniversite öğrencisine ev sahipliği yapan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, çalışma prensibini artık özel barınma hizmeti veren kurumlarda kalan öğrenciler için de kullanacak. 5 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7180 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik …

Öğrenci yurdu kaç TL?​

Öğrenci yurdu kaç TL?
Asil olarak yurtta kalmaya hak kazanan öğrenciler oda seçimi yapamamaktadır. Yurt ücretleri 2021-2022 eğitim yılında aylık en az 300 TL olacaktır. Ancak yeni yapılan ve görece diğer yurtlardan daha iyi imkanları bulunan bazı devlet yurtlarının ücretleri 300-500 TL arası değişmektedir.

Öğrenci yurdunda kimler kalabilir?​

Öğrenci yurdunda kimler kalabilir?
KİMLER KYK YURDUNDA KALABİLİR? Örgün eğitim hizmeti veren bir üniversitede okuyor olmak. Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya programının, ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında bulunanlar. Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz beş yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

Özel öğrenci yurtlarını kim denetler?​

MADDE 36 – (1) Yurtlarda, Bakanlık tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre özel hizmet ve gece hizmetleri verilir. Bu hizmeti yürütmek üzere gerekli personel bulundurulur. Özel hizmet ve gece hizmeti, hizmetin devamıdır. MADDE 37 – (1) Yurtlar, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı tarafından denetlenir.

Özel yurtlar nereye bağlı 2020?​

Özel yurt işletmecileri güçlerini birleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Kredi ve Yurtlar Kurumu ile ortak görüşmeler sağlandı. Yükseköğretim öğrencilerine hizmet veren özel yurtların denetim ve sorumluluğu Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınarak KYK’ya devredilecek.

KYK yurdunda kimler misafir kalabilir?​

KYK yurdunda kimler misafir kalabilir?
Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin öncelikli olarak ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. KYK yurdunda misafir olacak kalacakların ise misafir öğrenci ücretini ödemesi gerekiyor. Üniversite öğrencileri KYK yurtlarında misafir öğrenci olarak kalabiliyorlar.

Özel öğrenci yurtlarında öğrenci olmayanların kalamaması, Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği'ne göre belirlenmiştir. Bu yönetmeliğe göre, yurtlarda sadece üniversite öğrencileri barınabilmektedir.

Özel öğrenci yurtları genellikle Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne bağlıdır. Bu kurum ülkemizde yüz binlerce üniversite öğrencisine ev sahipliği yapmaktadır ve özel barınma hizmeti veren kurumlar için çalışma prensiplerini belirlemektedir.

Öğrenci yurtlarında kalacak olan öğrencilerin ödeyeceği ücretler farklılık gösterebilmektedir. Yurt ücretleri genellikle aylık en az 300 TL olup, bazı devlet yurtlarının ücretleri 300-500 TL arasında değişebilmektedir. Yurtta kalmaya hak kazanan öğrenciler genellikle oda seçimini yapamamaktadır.

Öğrenci yurtlarında kalabilmek için belirli kriterler bulunmaktadır. Öğrencilerin örgün eğitim hizmeti veren bir üniversitede okuyor olmaları, öğrenim gördükleri kurumun ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında olması ve yurt başvurusu yaptıkları tarihte otuz beş yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Özel öğrenci yurtları, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı tarafından denetlenmektedir. Yurtlarda özel hizmet ve gece hizmetleri, belirlenen usul ve esaslara göre Bakanlık tarafından verilmektedir.

2020 yılında özel yurt işletmecileri güçlerini birleştirerek, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kredi ve Yurtlar Kurumu ile ortak görüşmeler yapmıştır. Yükseköğretim öğrencilerine hizmet veren özel yurtların denetim ve sorumluluğu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınarak KYK'ya devredilmiştir.

KYK yurtlarında misafir kalacak öğrencilerin, misafir öğrenci ücretini ödemeleri gerekmektedir. Bu yurtlarda misafir olacak öğrenciler öncelikle ilk kayıt ücretini ödemelidirler. Üniversite öğrencileri, KYK yurtlarında misafir öğrenci olarak kalabilmektedirler.

Geri