AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel ogrenci pansiyonu acilabilmesi icin en az kac ogrenci olmasi gerekir?

Editör

Yeni Üye

Özel öğrenci pansiyonu açılabilmesi için en az kaç öğrenci olması gerekir?​

MADDE 9 – (1) Kurumlara, türlerine göre aşağıda belirlenen asgari kontenjana göre kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilir: a) Öğrenci yurdu için en az kırk öğrenci. b) Öğrenci pansiyonu için en az otuz öğrenci.

Özel yurtlar ne kadar kazanıyor?​

Öğrenci kapma yarışındaki özel yurtlarda ücretler aylık 330 liradan başlayıp 1.250 liraya kadar çıkarken, vakıf üniversitelerinde ise 9 aylık yurt ücretleri 3 bin 900 lira ile 12 bin lira arasında değişiyor.

Özel öğrenci yurdunda kimler kalabilir?​

Özel öğrenci yurdunda kimler kalabilir?
a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak, b) Taksirli suçlar hariç herhangi bir suçtan dolayı 6 ay veya daha fazla hapis cezası almamak ve kesinleşmiş mahkumiyeti bulunmamak, c) Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmamak, şartları aranır.

Özel yurtlar kim tarafından denetlenir?​

Özel hizmet ve gece hizmeti, hizmetin devamıdır. MADDE 37 – (1) Yurtlar, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı tarafından denetlenir.

Özel yurtların denetimini kim yapar?​

a) Denetleme, gerçek kişiler ile özel hukuk tüzel kişilerinin tabi oldukları mevzuat hükümleri ve bu Yönetmelikte belirtilen esaslar dikkate alınarak yapılır. b) Yurtlar, bu Yönetmeliğe göre gerekli görüldüğünde Bakanlıkça, mülki idare amirleri tarafından ise hazırlanan plan doğrultusunda yılda iki defa denetlenir.

Özel eğitim öğrencisi pansiyonda kalabilir mi?​

Özel eğitim öğrencisi pansiyonda kalabilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okul pansiyonlarına özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin paralı ya da parasız yatılı olarak yerleştirilmelerinin mümkün olmadığına dair Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün görüş yazısı.
Tek kişilik yurt kaç TL?​
Tek kişilik odalar yurdun bulunduğu ilçeye göre aylık ortalama 2.400 TL ile 6.800 TL arasında değişiklik göstermektedir. Öğrenci yurdu olarak hizmet veren kurumlarda fiyatlar genellikle daha uygun bir çizgideyken rezidans, yaşam merkezi, apart gibi yerlerde fiyatlar adeta ev kiralarıyla yarışıyor.
Yurtta kalmak kaç para?​
Yurt ücretleri de bu kategorilere göre farklılık gösteriyor. 1.5 yıl önce en düşük yurt ücreti 230 lirayken, 275 TL oldu. En yüksek fiyat da 500 liradan 600 liraya çıktı. Yurda yeni yerleşen öğrencilerin ödemesi gereken güvence bedeli ise, yüzde 20- 28.5 arasında zamlanarak en düşük 376, en yüksek 820 lira oldu.

KYK yurtlarını kim denetler?​

KYK yurtlarını kim denetler?
Kurum; özel bütçeli olup, hesap ve işlemleri 31.12.2005 tarihine kadar Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulunca denetlenmekte iken, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu gereğince 01.01.2006 tarihinden itibaren Sayıştayın denetimine tabidir.

Disiplin cezası alan öğrenci pansiyonda kalabilir mi?​

a) Okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezası alan öğrenciler; 1) Okula devam ettirilmez. 2) Okula devam etmedikleri günler devamsızlıktan sayılmaz. 3) Pansiyonlu okullarda okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu kararlarına dayalı olarak ya velisine teslim edilir ya da pansiyonda kalmasına izin verilir.

Özel lisede okuyan öğrenci devlet yurdunda kalabilir mi?​

Özel öğrenci pansiyonu açılabilmesi için en az 30 öğrenci olması gerekmektedir. Öğrenci yurdu için ise en az 40 öğrencinin olması gerekmektedir. Bu kontenjanlar, kurumların açılabilmesi için belirlenmiş asgari öğrenci sayılarıdır.

Özel yurtlar, öğrenci kapma yarışında ücretlerini aylık 330 liradan başlayıp 1.250 liraya kadar çıkarmaktadır. Ayrıca, vakıf üniversitelerinde 9 aylık yurt ücretleri 3.900 lira ile 12.000 lira arasında değişmektedir.

Özel öğrenci yurtlarında kalabilmek için belirli şartlar aranmaktadır. Öğrencilerin örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmaları, belirli suçlardan dolayı hapis cezası almamış olmaları ve akıl sağlığının toplu yaşamı engelleyecek düzeyde olmaması gibi kriterler bulunmaktadır.

Özel yurtlar, Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatları tarafından denetlenmektedir. Denetimler, belirli periyotlarla ve belirlenen esaslara göre yapılmaktadır. Ayrıca, yurtların denetlenmesi için gerekli durumda mülki idare amirleri tarafından da düzenli denetimler gerçekleştirilmektedir.

KYK yurtları ise Sayıştay tarafından denetlenmektedir. Bu denetimler, kamu mali yönetimi ve kontrol kanunları gereği yürütülmektedir.

Son olarak, özel lisede okuyan bir öğrencinin devlet yurdunda kalıp kalamayacağı konusu okulun politikalarına ve devlet yurtlarının mevzuatına göre değişebilir. Bu durumu netleştirmek için ilgili okul veya yurt yönetimine başvurmak en doğru adım olacaktır.

Geri