- Konu Yazar
Özel öğrenci ne demek?
Özel öğrenci ; Yükseköğretim kurumlarına bağlı enstitülerde herhangi bir anabilim dalına kaydı olmayan öğrencidir.Yaz Okulu Özel öğrenci ne demek?
Özel öğrenciler, katkı payı/öğrenim ücretlerini kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumuna öderler. Özel öğrenci olarak yaz okullarına katılacak öğrenciler, yaz okulu ücretini dersi aldıkları yükseköğretim kurumuna öderler.MADDE 31 – (1) Bir yükseköğretim kurumu mezunu veya öğrencisi olup, belirli bir konuda bilgisini artırmak isteyenler, enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığının onayı ile lisansüstü derslere özel öğrenci olarak kabul edilebilir.
Özel Şartlı öğrenci nedir?
Özel Şartlı öğrenci nedir?Enstitülerce belirlenen koşullarla bazı dersleri almalarına izin verilen ancak Üniversitenin herhangi bir diploma/derece programına kayıtlı olmayan öğrencilerdir.
Hangi durumlarda özel öğrenci olunur?
Hangi durumlarda özel öğrenci olunur?Üniversitenin herhangi bir diploma programında kayıtlı olmayan kişiler, başka bir yükseköğretim kurumu öğrencisi olmak koşuluyla, ilgili fakülte/yüksekokul/enstitü yönetim kurulu kararı ile açılan derslere özel öğrenci statüsünde katılabilirler.
Üniversitede özel öğrenci statüsü ne demek?
1-Özel öğrencilik statüsü Yurt dışında ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrenimleri süresince her türlü masrafları kendi imkanları, öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından karşılanan öğrenciler özel öğrenci olarak tanımlanmaktadır.Üniversitede özel öğrenci nasıl olunur?
Bir yükseköğretim kurumu mezunu veya öğrencisi olup belirli bir konuda bilgisini artırmak isteyenler anabilim dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararı ile lisansüstü derslere özel öğrenci olarak kabul edilebilir. Özel öğrenci statüsünde ders alanlar öğrencilik haklarından yararlanamazlar.Karşılıklı iki yükseköğretim kurumu gerekli yazışmaları yaptıktan sonra öğrencinin “özel öğrenci” olarak gitmek istediği üniversiteye kaydı yapılır. Ancak, bu işlemlerin eğitim öğretim başladıktan en geç bir ay içerisinde tamamlanması gerekmektedir.