AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel hastaneler hangi kuruma bagli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Özel hastaneler hangi kuruma bağlı?​

Madde 13- Özel hastaneler, Bakanlığın izni ile açılır ve ruhsatlandırılır. Özel hastane açmak isteyenler, bu Yönetmeliğe göre (Mülga ibare:RG-22/3/2017-30015) (…) bir dilekçe ile bizzat veya mesul müdürlerince ilgili valiliğe başvururlar.

Özel hastane ile ilgili şikayetler nereye yapılır?​

Bunun için ‘Alo 170’i arayabilir veya bizzat il ve ilçelerdeki SGK Müdürlükleri’ndeki ‘Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri’ne başvuru yapabilirsiniz.

Özel hastane idari birimleri nelerdir?​

Özel hastane idari birimleri nelerdir?
İdari Birimler
- 1 Bilgi İşlem Birimi.
- Sosyal Güvencesi bulunmayan hastaların hastaneden almış oldukları hizmetlerin ücretlerinin tahsil eden birimdir.
- 4 Faturalandırma Birimi.
- 5 Halkla İlişkiler.
- 6 Taşınır Kayıt Kontrol Birimi.
- 7 Hasta Hakları Birimi.
- 8 Hasta Kabul Birimi.
- 9 İdare / Özlük Birimi.

MHRS özel hastane randevu alınır mı?​

MHRS özel hastane randevu alınır mı?
Özel hastaneler de MHRS sistemine dâhil edildi | Medimagazin Sağlık Haber Portalı | Sağlık Personeli Haberleri. Özel hastaneleri kapsamayan MHRS sitemi, COVID-19 aşılarının dağıtımı ve uygulanması sürecinde revize edildi. Özel hastaneler de MHRS sistemine dâhil edildi.

Özel hastane açmak ne kadara mal olur?​

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Haziran 2016’da yayınlanan “Özel hastane Ön Fizibilite Raporu”na göre 150 yataklı tam donanımlı bir özel hastanenin sabit yatırım tutarı 40.498.587 TL olarak hesaplanmıştır (5). Bu durumda 1 yatağın maliyeti 269.991 TL’dir.

Özel hastane açmak için doktor olmak gerekir mi?​

Özel hastanenin bakanlık ve müdürlükle ilgili bütün işlemlerinde birinci derecede muhatap, mesul müdür. Mesul müdür olarak görevlendirilecek tabibin Türkiye’de iki yılı kamu ya da özel hastanelerde olmak üzere, en az beş yıl tabiplik yapması gerekiyor.

Özel hastaneler için randevu nasıl alınır?​

Özel hastaneler için randevu nasıl alınır?
ALO 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular. Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir.
 
Özel hastaneler genellikle Sağlık Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösterirler. Açılacak özel hastanelerin izin ve ruhsatlandırma işlemleri yine Bakanlık tarafından yapılır. Özel hastane açmak isteyenler, ilgili valiliğe başvurarak gerekli prosedürleri yerine getirirler.

Özel hastanelerle ilgili yaşanan şikayetler için "Alo 170" hattını arayabilir veya ilgili valiliklerde bulunan SGK Müdürlükleri'ndeki Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri'ne başvurabilirsiniz. Bu merkezler size şikayetinizle ilgili destek sağlayacaktır.

Özel hastanelerin idari birimleri arasında Bilgi İşlem Birimi, Faturalandırma Birimi, Halkla İlişkiler, Taşınır Kayıt Kontrol Birimi, Hasta Hakları Birimi, Hasta Kabul Birimi ve İdare / Özlük Birimi gibi farklı birimler bulunmaktadır. Her bir birimin hastane içerisinde belirli görev ve sorumlulukları vardır.

MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi), özel hastaneleri de kapsayacak şekilde güncellenmiştir. Artık özel hastaneler de MHRS sistemine dahil edilmiştir. Bu sayede özel hastanelerden de randevu almak mümkün hale gelmiştir.

Özel hastane açmak için doktor olmanız gerekmemektedir. Ancak özel hastane işlemlerinde birinci derecede muhatap olan mesul müdür olarak görevlendirilecek tabibin en az beş yıl tabiplik yapmış olması gerekmektedir.

Özel hastaneler için randevu almak isteyen vatandaşlar, ALO 182 numaralı telefonu arayarak randevu taleplerini iletebilirler. Çağrıyı karşılayan asistana TC Kimlik Numarası verilir ve randevu talebi ile ilgili işlem asistan tarafından gerçekleştirilir.
 
Geri
Üst