SoruCevap
Yeni Üye
Özel Güvenlik Temel Eğitimi 5188 Sayılı Kanunun Hangi Maddesinde Hükme Bağlanmıştır? Özel güvenlik eğitimi, Türkiye’de 5188 sayılı kanunun 10. maddesinde düzenlenmiştir. Bu kanun, özel güvenlik görevlilerinin temel eğitimini zorunlu kılmaktadır. Eğitim programı, özel güvenlik görevlilerinin meslek etiği, güvenlik ve koruma teknikleri, iletişim becerileri, yasal mevzuat ve kriz yönetimi gibi konuları kapsamaktadır. Özel güvenlik görevlileri, bu eğitimi almadan görev yapamaz ve güvenlik sektöründe çalışamaz. Kanunun bu hükmü, güvenlik sektöründe kalifiye ve profesyonel personel istihdamını sağlamak amacıyla konulmuştur. Bu sayede, toplumun güvenliği ve huzuru korunmaktadır.
İçindekiler
Özel Güvenlik Temel Eğitimi 5188 Sayılı Kanunun Hangi Maddesinde Hükme Bağlanmıştır?
Özel güvenlik temel eğitimi, Türkiye’de özel güvenlik görevlilerinin yetkinliklerini artırmak ve görevlerini daha etkin bir şekilde yerine getirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen bir eğitim programıdır. Bu eğitim programı, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un belirli bir maddesinde hükme bağlanmıştır.Özel güvenlik temel eğitimi, 5188 sayılı Kanun’un 23. maddesinde hükme bağlanmıştır. Bu madde, özel güvenlik görevlilerinin eğitim sürecini, eğitim içeriğini ve eğitimi veren kurumları düzenlemektedir. Özel güvenlik görevlileri, bu kanunun gerekliliklerini yerine getirebilmek için özel güvenlik temel eğitimini tamamlamak zorundadır.
Özel güvenlik temel eğitimi, güvenlik sektöründe çalışmak isteyen kişilerin alması gereken bir eğitimdir. Bu eğitim programı, güvenlik hizmetlerinin niteliğini yükseltmek, güvenlik görevlilerinin yasal hak ve sorumluluklarını öğretmek, kriz durumlarında doğru tepki verme becerisini kazandırmak gibi amaçlar taşır. Eğitim süresi, 160 saati bulan bir programdır ve çeşitli derslerden oluşur.
Özel güvenlik temel eğitimi, güvenlik sektöründe çalışmak isteyenlerin başvurabileceği özel güvenlik eğitim kurumları tarafından verilmektedir. Bu kurumlar, 5188 sayılı Kanun’un gerekliliklerine uygun olarak eğitim programlarını düzenler ve sertifika verirler. Özel güvenlik görevlileri, bu eğitimi tamamladıktan sonra Özel Güvenlik Kimlik Kartı alabilir ve güvenlik görevlerini icra edebilirler.
Özel Güvenlik Temel Eğitimi 5188 Sayılı Kanunun Hangi Maddesinde Hükme Bağlanmıştır?
Özel Güvenlik Temel Eğitimi 5188 Sayılı Kanunun 10. maddesinde hükme bağlanmıştır. |
Özel güvenlik görevlileri temel eğitimlerini tamamladıktan sonra çalışmaya başlayabilirler. |
Temel eğitim programı, özel güvenlik görevlilerinin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlar. |
Temel eğitim süresi en az 120 saat olup, teorik ve uygulamalı dersleri içerir. |
Özel güvenlik temel eğitimi sınavını geçenler, özel güvenlik kimlik kartı alabilirler. |
Özel güvenlik görevlileri temel eğitimlerini tamamladıktan sonra çalışmaya başlayabilirler.
Temel eğitim programı, özel güvenlik görevlilerinin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlar.
Temel eğitim süresi en az 120 saat olup, teorik ve uygulamalı dersleri içerir.
Özel güvenlik temel eğitimi sınavını geçenler, özel güvenlik kimlik kartı alabilirler.
Özel güvenlik temel eğitimi 5188 Sayılı Kanunun 10. maddesinde hükme bağlanmıştır.