AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel guvenlik sinavinda neler soruluyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Özel güvenlik sınavında neler soruluyor?​

Silahlı Özel Güvenliklere sınavda toplamda 125 soru (100 Temel Eğitim Sorusu 25 Silah Sorusu) ve 5 atış şeklinde olmaktadır. 100 soruluk Temel kısımdan her halükarda 60 ve üstü puan almanız gerekmektedir. 60 altında puan alırsanız, silahlı kısımdan da kalmış olursunuz.

92 özel güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanır?​

13 Haziran tarihinde gerçekleşen 92. Dönem Temel Eğitim ve 68. Yenileme Eğitimi Özel Güvenlik sınav sonuçları 5 Temmuz’da yapılan duyuru ile beraber erişime açıldı.

Özel güvenlik sınavında kaç soru yapmak gerekir?​

Özel güvenlik sınavında kaç soru yapmak gerekir?
Bu sınavda 100 soru üzerinden en az 60 puan alan adaylar başarılı sayılır. Silahlı eğitim alan adayların da aynı şekilde 100 temel eğitim sorusu üzerinden 60 puan almaları gerekmekte olup ayrıca adayların 25 silah bilgisi sorusu ve 5 el atışla, atış becerilerinin ölçülmesinden oluşan iki aşamayı kapsar.

Özel güvenlik hangi dersler var?​

Eğitimi verilecek dersler ;
- Özel güvenlik tedbirleri.
- Özel güvenlik hukuku.
- Kişi koruma.
- Kalabalık yönetimi.
- Genel kolluk ve ilişkiler.
- Güvenlik sistem ve cihazlar.
- Yangın güvenliği.
- Temel ilkyardım.

Güvenlik sonuçları açıklandı mı?​

ÖGG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? EGM’nin sınav takvimine göre, sınav sonuçları 18 Mart tarihinde erişime açılacak. https://www.egm.gov.tr/ adresinde yayımlanan duyuru ile adaylar sınav sonuçları T.C. kimlik numarası ile sorgulayabilecekler.

94 özel güvenlik sınav sonuçları 2021 ne zaman açıklanacak?​

94 özel güvenlik sınav sonuçları 2021 ne zaman açıklanacak?
ÖGG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Özel güvenlik sınav sonuçlarının 5 Kasım tarihinde açıklanması planlanılıyor. Sınav sonuçları ve yazılı sınav itiraz Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının “www.egm.gov.tr/ozelguvenlik” web sitesinden de ilan edilecektir.

Özel güvenlik kaç ders var?​

Toplam süresi 20 ders saati olan bir özel güvenlik eğitim programıdır. Bu eğitim programına katılabilmek için; 100 saatlik silahsız eğitim programını tamamlayıp silahsız sertifika almaya hak kazanmış olmak, en az lise mezunu olmak ve 21 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.

Özel güvenlik sınavında yukarıda belirtildiği gibi toplamda 125 soru (100 Temel Eğitim Sorusu ve 25 Silah Sorusu) ve 5 atış şeklinde olmaktadır. Temel kısımdan en az 60 puan almanız gerekmektedir. Silahlı eğitim alan adaylar da aynı şekilde 100 temel eğitim sorusu üzerinden 60 puan almalarının yanı sıra 25 silah bilgisi sorusu ve 5 el atışla da başarılı olmaları gerekmektedir.

Özel güvenlik sınavında eğitim verilen dersler arasında özel güvenlik tedbirleri, özel güvenlik hukuku, kişi koruma, kalabalık yönetimi, genel kolluk ve ilişkiler, güvenlik sistem ve cihazlar, yangın güvenliği ve temel ilkyardım gibi konular bulunmaktadır.

Sınav sonuçlarının yayımlanacağı tarihler EGM'nin sınav takvimine göre belirlenmekte olup, adaylar sonuçları T.C. kimlik numaraları ile EGM'nin resmi web sitesi üzerinden sorgulayabilmektedirler. Örneğin, belirli bir sınav için 18 Mart tarihinde sınav sonuçları açıklanabilirken, başka bir sınav için 5 Kasım tarihi planlanmış olabilir.

Genel olarak, özel güvenlik eğitim programı 20 ders saati süresindedir. Bu programa katılabilmek için ise 100 saatlik silahsız eğitim programını tamamlamış olmak, silahsız sertifika almaya hak kazanmış olmak, en az lise mezunu olmak ve 21 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.

Geri