Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ozel guvenlik icin saglik raporu nasil alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.132
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Özel güvenlik için sağlık raporu nasil alinir?​

Artık silahlı veya silahsız güvenlik görevlileri “devlet hastanelerinden rapor almak zorunda” şartı getirildi. Özel güvenlik görevlisi olmak isteyen adaylar devlet hastanesine giderek rapor almaları gerektiği için dilerlerse hastaneye gitmeden önce ALO 182’yi arayıp randevu alması gerekmektedir.

Güvenlik raporu nasıl yazılır?​

Güvenlik raporu nasıl yazılır?
Rapora; Kağıdın üst orta bölümüne RAPOR yazılarak başlanır. Hemen altına raporun sunulacağı görevi veren makam kısaltma yapılmadan yazılır. Raporlar objektif olarak yazılmalıdır. Okunaklı, açık, manalı ve düzgün ifade ile yazılmalıdır.

Güvenlik için sağlık raporu hangi bolumden alınır?​

Güvenlik için sağlık raporu hangi bolumden alınır?
Özel güvenlik sağlık raporu çıkartılırken Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliği’ne göre şu birimlere gidilir; Genel dahiliye (iç hastalıkları) Nöroloji. Kulak burun boğaz (KBB)

Özel güvenlik soruşturması ne kadar sürer?​

Güvenlik Soruşturması Ne Kadar Sürer? Yönetmeliğin 12. maddesi uyarınca; “Taleplerinin ilgili makama ulaşmasından itibaren arşiv araştırması sonuçları en geç 30 iş günü, güvenlik soruşturması sonuçları en geç 60 iş günü içinde cevaplandırılır.”

Silahlı özel güvenlik sağlık raporu hangi bölümden randevu alınır?​

Silahlı özel güvenlik sağlık raporu hangi bölümden randevu alınır?
“Silahlı Özel Güvenlik Olur” ibareli sağlık raporunun Devlet hastanelerinden alınabilir. Silahlı / Silahsız Özel Güvenlik Olur ibareli sağlık raporu için Psikiyatri, Nöroloji, Göz, Kulak Burun Boğaz ve Ortopedi servisinden sağlam raporu almak gerekmektedir.

Iş için sağlık raporu kaç günde çıkar?​

Iş için sağlık raporu kaç günde çıkar?
Heyet raporu genel olarak ortalama 3 ve ya 4 gün içinde alınabilir. Özellikle tam teşekküllü sağlık raporu için 7 iş günü belirlenmiştir. Heyet raporunun çıkması 7 iş gününü bulur. Bunun yanı sıra heyet raporu 90 gün kadar geçerli olacaktır.
Rapor ve tutanak arasındaki fark nedir?​
Rapor, bir konu veya olay hakkında yapılan araştırmaların sonuçlarının yazıldığı metin türüdür. Tutanak, toplantılarda konuşulan, alınan kararları veya bir olayı anlatan resmî yazı türdür.

Silahsız güvenlik sağlık raporu kaç günde çıkar?​

Silahsız güvenlik sağlık raporu kaç günde çıkar?
Hafta içi her gün muayene olabilirsiniz, Muayene sonucu evrakınızı sağlık kuruluna teslim etmeniz gerekmektedir. Evrakları teslim ettikten 3-4 gün sonra Raporunuz E-Devlet hesabınıza gönderilmektetir.

Güvenlik kursu için sağlık raporu ne kadar?​

Güvenlik kursu için sağlık raporu ne kadar?
Özel güvenlik işlemlerinde sağlık raporlarının geçerlilik süresi 1 yıldır (Rapor maliyeti Devlet Hastanelerinde 200 TL’dir.). Raporun asıl suretinin en geç kurs başlangıcında, kursa merkezine verilmesi gerekir.

Özel güvenlik soruşturması neden uzun sürer?​

Güvenlik soruşturmasının uzaması bazı faktörlere bağlıdır. Bunun cevabının şu şekilde olduğu söylenebilir. MİT, Emniyet Müdürlüğü gibi kurumlardan belgelerin talep edilmesi gecikmiş olabilir. İlgili kurum ya da kurumlar 60 günlük sonuç açıklama süresini son günlerine kadar kullanmış olabilir.
 
Özel güvenlik için sağlık raporu alma süreci oldukça önemlidir ve belirli adımları içermektedir. Öncelikle, devlet hastanelerinden sağlık raporu almak şartı getirildiği için adaylar devlet hastanesine giderek bu raporu almalıdır. Bu süreci daha hızlı tamamlamak için ALO 182’yi arayarak randevu almak da mümkündür.

Güvenlik raporları objektif bir şekilde yazılmalıdır. Raporun başında "RAPOR" yazısının bulunması ve raporun sunulacağı görevi veren makamın belirtilmesi gerekmektedir. Raporlar okunaklı, açık, anlaşılır ve düzgün ifade edilmelidir.

Özel güvenlik sağlık raporu çıkartılırken özellikle Genel Dahiliye (iç hastalıkları), Nöroloji, Kulak Burun Boğaz (KBB) gibi bölümlere başvurulmaktadır. Ayrıca, silahlı özel güvenlik sağlık raporunun alınması için Psikiyatri, Nöroloji, Göz, Kulak Burun Boğaz ve Ortopedi servislerinden sağlık raporu alınması gerekmektedir.

Özel güvenlik soruşturması süresi ise Yönetmeliğin belirlediği gibi en geç 30 iş günü arşiv araştırması ve en geç 60 iş günü güvenlik soruşturması sonuçlarının cevaplandırılması gerekmektedir.

Silahsız güvenlik sağlık raporu için muayene sonucundaki evrakın sağlık kuruluna teslim edilmesi gerekmektedir. Raporun çıkması genellikle 3-4 gün sonra olmaktadır.

Güvenlik kursu için alınan sağlık raporunun geçerlilik süresi genellikle 1 yıldır ve maliyeti devlet hastanelerinde 200 TL olarak belirlenmiştir. Raporun asıl suretinin en geç kurs başlangıcında kurs merkezine teslim edilmesi gerekmektedir.

Güvenlik soruşturmasının uzun sürmesi bazı faktörlere bağlı olabilir. Örneğin, MİT veya Emniyet Müdürlüğü gibi kurumlardan belgelerin talep edilmesi zaman alabilir ya da ilgili kurumların 60 gün süresini son günlere kadar kullanması gibi nedenlerle süre uzayabilir.
 
Geri
Üst