AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ozel guvenlik hangi kanuna tabidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Özel güvenlik hangi kanuna tabidir?​

Madde 29 – Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, 10/6/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun uygulanmasına yönelik usul ve esasları düzenlemektir.

Özel güvenlik görevlisi sertifikası ile çalışılır mı?​

Güvenlik Sertifikası, hastanelerde, bankalarda, özel kurumlarda güvenlik görevlisi olarak iş bulmada işe yarar. Ancak özel güvenlik eğitimi kursları kurs sonunda iş bulma garantisi veremezler. Bu tamamen kanuna aykırı bir durumdur.

Özel güvenlik Kanunu Nedir?​

Özel güvenlik Kanunu Nedir?
Madde 1- Bu Kanunun amacı, kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyetteki özel güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesine ilişkin esas ve usulleri belirlemektir.

Özel güvenlik görevlisi kim denetler?​

Özel Güvenlik Şirketini Kim Denetler Özel güvenlik şirketleri İçişleri Bakanlığına tabî bir sektördür ve İçişleri Bakanlığınca denetlenmektedir. İçişleri Bakanlığı bu denetimleri polis ve jandarma eliyle yapmaktadırlar.

Özel güvenlik kamu sektörü mü?​

Özel güvenlik görevlilerinin kamu hizmeti yapsalar bile adlarından da anlaşılacağı gibi özel sektör çalışanı olduklarını ve bu nedenle kamu memuru sayılamayacaklarını ifade eden Kavili, bu kararı otoriter devlet anlayışının yansıması olarak değerlendirdi.

Özel güvenlik sertifikası kimlik yerine geçer mi?​

Özel güvenlik sertifikası kimlik yerine geçer mi?
Özel Güvenlik Görevlisi Geçici Kimlik Kartı; kimlik kartının kişiselleştirilerek PTT kanalıyla kendilerine teslim edilinceye kadar geçecek süre içerisinde, kimlik kartı yerine geçerli kabul edilecek ve “Özel Güvenlik Görevlisi Geçici Kimlik Kartı”na sahip olan özel güvenlik görevlileri, özel güvenlik izni alınan yerde …
Özel güvenlik görevlisi çalışma izni için neler gerekli?​
Özel güvenlik Görevlisi Çalıştırma izin belgesi almak isteyen kişi ya da kurumların, belirtilen evraklar ile birlikte valiliğe başvurması gerekmektedir. Başvurunun ardından, ilgili komisyon gerekli denetlemeleri yapar ve valilik onayı ile birlikte Faaliyet İzin Belgesi alınabilir.
Güvenlik çanta arayabilir mi?​
özel güvenlik görevlileri dedektörle veya x ray cihazıyla arama yapabilirler ancak özel güvenlik görevlileri rızanız dışında elle arama yapamaz, çantanızı açtırabilir ancak içini karıştıramaz, sizin açmanızı isteyebilir.
 
Özel güvenlik sektörü, 10/6/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında düzenlenmektedir. Bu kanunun amacı, kamu güvenliğini tamamlayıcı nitelikteki özel güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesine yönelik esas ve usulleri belirlemektir. Özel güvenlik görevlileri, bu kanun kapsamında belirli kurallara tabi olarak faaliyet gösterirler.

Özel güvenlik görevlileri çalışmak için özel güvenlik sertifikası almaları gerekmektedir. Güvenlik sertifikası, iş arayanların özel güvenlik sektöründe çalışabilmeleri için önemli bir belgedir. Ancak sadece sertifikaya sahip olmak iş garantisi vermez, işverenlerin de diğer kriterlere göre değerlendirme yapabileceği unutulmamalıdır.

Özel güvenlik şirketleri, İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir sektördür ve bu sebeple İçişleri Bakanlığı tarafından denetlenirler. Denetimler genellikle polis ve jandarma tarafından gerçekleştirilir.

Özel güvenlik görevlileri, özel sektör çalışanlarıdır ve kamu memuru sayılmazlar. Özel güvenlik görevlileri, kamu hizmeti yapsalar dahi özel sektörde çalışmaktadırlar.

Özel güvenlik sertifikası, özel güvenlik görevlilerinin kimlik kartı yerine geçerli kabul edilebilir. Özellikle geçici kimlik kartı, kimlik kartının kişiselleştirilerek teslim edilinceye kadar geçici bir belge olarak kullanılabilir.

Özel güvenlik görevlileri, dedektör veya X-ray cihazı gibi güvenlik ekipmanlarıyla arama yapabilirler. Ancak, rızanız dışında elle arama yapamazlar ve çantanızı karıştıramazlar. Genellikle çantanızı açtırabilirler ancak içindeki eşyaları karıştırmadan size açtırabilirler. Bu konuda iş birliği ve anlayış önemlidir.
 
Geri
Üst