AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ozel guvenlik gorevlileri hangi etkinliklerde silahli olarak gorev yapamaz?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.329
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Özel güvenlik görevlileri hangi etkinliklerde silahlı olarak görev yapamaz?​

Özel toplantılarda, Spor müsabakalarında, Sahne gösterileri ve benzeri etkinliklerde silahlı olarak görev yapamazlar, Eğitim ve öğretim kurumlarında, sağlık tesislerinde, talih oyunları işletmelerinde, içkili yerler.

Silahlı özel güvenlik ne kadar maaş alır?​

Silahlı özel güvenlik ne kadar maaş alır?
Kadrolu olarak çalışanların maaşları ise 5.100 TL’dir. Bankalarda çalışan güvenlik görevlilerin maaşları da çalıştığı bankaya göre azalabilir ya da artabilir. Bankalarda silahlı güvenlik görevlileri çalıştırılır. Bu nedenle en az 5.175 TL maaş alırlar.

Özel güvenlik silahla gezebilir mi?​

Özel güvenlik silahla gezebilir mi?
Ancak özel güvenlik firmaları için, para ve değerli eşya nakli gibi geçici süreli koruma ve güvenlik hizmetlerinde kullanılmak üzere, özel güvenlik eğitimi veren kurumlara, silah eğitiminde kullanılmak üzere, komisyonun kararı ve valinin onayı ile silah alma, kullanma ve taşıma izni verilmesi söz konusudur.

Güvenlik görevlisi nasıl giyinmeli?​

renk, motif ve biçiminde olamaz. Yani özel güvenlik görevlileri haki yeşil, kamuflaj, lacivert, mavi, bej ve benzeri renkte üniforma giyemeyecektir. Bunun dışında özel güvenlik personeli özel güvenlik şirketi logosunu taşıyan veya bez olarak dikilmiş özel güvenlik yıldızı bulunan kep veya bere giyebilecektir.

Kimler özel güvenlik görevlisi olamaz?​

Kimler özel güvenlik görevlisi olamaz?
1) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya fuhuş suçlarından mahkûm olmamak. e) (Mülga: 23/1/2008 – 5728/578 md.)

Silahlı özel güvenlik Görevlisi nasıl olunur?​

Silahlı özel güvenlik Görevlisi nasıl olunur?
Silahlı temel eğitim süresi 120 saattir. 15 gün temel dersler+ 3 gün silah dersi ( 2 gün teorik eğitim ve 1 gün poligonda 25 mermi atış eğitimi) olmak üzere toplam 18 iş günüdür. Silahsız temel eğitim alanlar 100 saattir. (15 gün) Eğitimlere katılmak mecburidir.

Silahlı özel güvenlik nerede çalışır?​

Silahlı özel güvenlik görevlileri bankalarda, para nakliyatlarında, yakın koruma ve barajların korunması gibi yerlerde çalışma olanaklarına sahiptirler. Özel güvenlik görevlilerinin çalışma alanlarının oldukça geniş yapıda olmasıyla birlikte, ihtiyaç durumu da fazladır.

Silahlı güvenlik kursu ne kadar sürüyor?​

Silahlı güvenlik kursu ne kadar sürüyor?
Güvenlik Temel Silahlı Eğitim En Kısa 17 Gün Sürer. Güvenlik Temel Silahsız Eğitim En Kısa 13,5 Gün Sürer. Güvenlik Yenileme Silahlı Eğitim En Kısa 8,5 Gün Sürer. Güvenlik Silahsızdan Silahlıya Geçiş En Kısa 3 Gün Sürer.

Özel güvenlik görevlisi bıçak taşıyabilir mi?​

Özel güvenlik görevlisi bıçak taşıyabilir mi?
Silah taşıma veya bulundurma ruhsatı alabilmek için 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun ve ilgili mevzuatta silah taşıma veya bulundurma ruhsatı almak için aranan şartlara haiz olunması durumunda ruhsatlı silah alınabilmektedir.

Özel güvenlik Görevlisi hangi hallerde silah kullanabilir?​

Silahlı saldırı olayı: Silahlı saldırı olaylarında, doğrudan cana yönelik bir suç ve tehdit söz konusu olduğundan, ÖGG’nin meşru müdafaa kapsamında doğrudan silah kullanma yetkileri ortaya çıkmaktadır.

Özel güvenlik görevlisi zor kullanma yetkisini hangi kanundan alır?​

Özel güvenlik görevlisi zor kullanma yetkisini hangi kanundan alır?
Bu durum, özel güvenlik görevlileri için bir yükümlülüktür (ÖGHDK.m.9). 981. maddesi, Borçlar Kanununun 52. maddesi ve TCK’nın 24 ve 25. maddeleri kapsamında zor kullanma yetkisi verilmiştir.

Fabrika Güvenlik Görevlisi ne iş yapar?​

Fabrika Güvenlik Görevlisi ne iş yapar?
Güvenlik görevlisi kamuda ya da özel sektörde iş kanunundaki genel çalışma prensipleri bağlamında güvenliği sağlayan kişidir. Güvenlik görevlisi işçi sağlığı, iş ve işçi güvenliği gibi konulardan da sorumludur. Güvenli ve sağlıklı bir iş ortamı sağlamakla yükümlüdür.

Özel güvenlik spor ayakkabı giyebilir mi?​

Fakat yürürlükte bulunan kanun ve yönetmelikte böyle bir hüküm bulunmamaktadır. Sadece Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 13. Maddesinde “Özel güvenlik görevlileri görev alanı içinde ve süresince üniforma giyerler.” şeklinde bir açıklama yapılmıştır.
 
Özel güvenlik görevlileri hangi etkinliklerde silahlı olarak görev yapamaz?

Özel güvenlik görevlileri, özel toplantılarda, spor müsabakalarında, sahne gösterileri ve benzeri etkinliklerde silahlı olarak görev yapamazlar. Ayrıca eğitim ve öğretim kurumlarında, sağlık tesislerinde, talih oyunları işletmelerinde ve içkili yerlerde de silah taşıyamazlar. Bu yerlerde silahlı güvenlik görevlileri çalıştırılmamaktadır.

Silahlı özel güvenlik ne kadar maaş alır?

Silahlı özel güvenlik görevlilerinin maaşı, kadrolu olarak çalışanlar için genellikle 5.100 TL civarındadır. Ancak bankalarda çalışan güvenlik görevlilerinin maaşları, çalıştıkları bankaya göre değişiklik gösterebilir. Bankalarda silahlı güvenlik görevlileri çalıştırıldığından, en az 5.175 TL gibi bir maaş alabilirler.

Özel güvenlik silahla gezebilir mi?

Özel güvenlik görevlileri, özel güvenlik firmaları için geçici süreli koruma ve güvenlik hizmetlerinde silah kullanabilirler. Ancak silah alma, kullanma ve taşıma izni için özel güvenlik eğitimi veren kurumlara başvurulmalıdır. Komisyonun kararı ve valinin onayı ile silah kullanımı için izin verilir.

Güvenlik görevlisi nasıl giyinmeli?

Özel güvenlik görevlileri, uniforma olarak haki yeşil, kamuflaj, lacivert, mavi, bej gibi renklerde giysi giyemezler. Ancak özel güvenlik şirketi logosunu taşıyan veya özel güvenlik yıldızı bulunan kep veya bere giyebilirler. Genel olarak kurumları tarafından belirlenen uniforma ve aksesuarları kullanmaları gerekmektedir.

Kimler özel güvenlik görevlisi olamaz?

Özel güvenlik görevlisi olmak isteyen kişilerin belirli bir takım suçlardan mahkum olmamaları gerekmektedir. Bu suçlar arasında zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas gibi suçlar bulunmaktadır. Bu kişiler özel güvenlik görevlisi olarak atanamazlar.

Silahlı özel güvenlik nerede çalışır?

Silahlı özel güvenlik görevlileri genellikle bankalarda, para nakliyatlarında, yakın koruma hizmetlerinde ve barajların korunması gibi yerlerde çalışma imkanına sahiptirler. Özel güvenlik görevlilerinin çalışma alanları geniş olmakla birlikte, ihtiyaca göre farklı alanlarda da istihdam edilebilirler.
 
Geri
Üst