- Konu Yazar
Özel gereksinimi olan çocuğa sahip ailelerin yaşadıkları sorunlar nelerdir?
Bu sorunlardan bazıları; maddi sorunlar, toplumun bakış açısından rahatsız olma, çevreleri ile iletişim kurmakta güçlük çekme, çocuğa ilişkin sürekli yaralanma/kaza korkusu yaşama, çocuğun geleceğinden kaygı duyma, çocuklarının engeli nedeniyle suçluluk duygusu yaşama, tedavi sürecinde zorlanma ve çevrelerinden sosyal …Cocugu en cok ne mutlu eder?
Cocugu en cok ne mutlu eder?Mutlu bir çocuk gülümser, oyun oynar, diğer çocuklara ilgi gösterir, çok fazla motivasyona ihtiyacı yoktur. Mutsuz çocuklar ise çok daha sessizdir, çok fazla yemezler, diğer çocuklarla bir araya gelmekten çok hoşlanmaz, yalnız oynamayı tercih ederler, çok fazla soru sormazlar.
Aile eğitimi konuları nelerdir?
AİLE EĞİTİMİ Aile eğitim etkinlikleri; çocuk sağlığı, çocuk gelişimi, davranış yönetimi, iletişim, beslenme, ruh sağlığı gibi konularda ailelerin bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik sistemli ve planlı çalışmalardır.Özel gereksinimli bireylere nasıl tanı konulur?
Özel gereksinimli bireylere nasıl tanı konulur?Tanılamada çocuğun tıbbi değerlendirme raporu ile zihinsel, fiziksel, ruhsal, sosyal gelişim öyküsü, tüm gelişim alanlarındaki özellikleri, akademik alanlardaki eğitim performansı, ihtiyaçları, eğitim hizmetlerinden yararlanma süresi ve bireysel gelişim raporu dikkate alınır.
Ailelerin gelişimsel yetersizlikleri olan çocuklarını kabullerinde geçirdikleri süreçte verdikleri tepkiler üç evreden oluşmaktadır. Birinci evre şok, reddetme ve depresyon; ikinci evre ise karmaşa suçluluk, kızgınlık; üçüncü evre pazarlık etme, kabul ve uyumu içermektedir.
Çocukları mutlu etmek için ne yapmalı?
Çocukları mutlu etmek için ne yapmalı?Mutlu çocuk yetiştirmek için 10 altın kural…
- – Tutarlı olun.
- – Sevginizi doğru şekilde gösterin.
- – Yapabileceği işleri elinden almayın.
- – Rekabet değil işbirliğini öğretin.
- – Saygı göstermeyi öğretin.
- – Mükemmel diye bir şey yoktur.
- – Geçmişte yaşamak ve yaşatmak.
- – Önemli olduğunu ona hissettirin.
Özel gereksinimli bireylere nasıl yardımcı oluruz?
Çevre Özel Gereksinimli Bireylere nasıl davranmalı?- Dikkat Edilmesi Gereken Temel Hususlar;
- Diğer Insanlara Nasıl Davranıyorsanız Özürlü Bireye de Öyle Davranın.
- Yardım Etmeden Önce İzin İsteyin.
- Fiziksel Temas Konusunda Dikkatli Olun.
- Kelimeleri Özenle Seçin.
- Dikkatle Dinleyin.
- Önyargıyla Yaklaşmayın.
- Çocuk Gelişimi Uzmanı
Özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için neler yapılabilir?
Özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için neler yapılabilir?Engellilerin Hayatını Kolaylaştıran 10 Mobilite Çözüm
- Merdiven çıkabilen tekerlekli sandalye…
- Görme engellilere özel akıllı saat…
- 3. Tekerlekli sandalye kullananlara özel elektrikli araba…
- Sesli kitaplar…
- Hasta kaldırma aparatı…
- Yol tarifi yapan cihaz…
- 7. Kolsuz yürüteç…
- 8. Esnek kollu monitör…