- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Özel eğitim uzmanı nasıl olunur?
Özel Eğitim öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü’nü okumak gerekmektedir. Özel Eğitim öğretmeni, eğitim kurumlarında, engelli bireylere eğitim verir ve onların yaşam koşullarını iyileştirecek bilgiler kazandırır.Özel eğitimci ne iş yapar?
Özel eğitim öğretmeni hem eğitimci hem de özel ihtiyaçları olan öğrenciler için savunucu olarak hizmet vermektedir. Programı; planlama, öğretim, öğrencileri değerlendirme ve kişiselleştirilmiş eğitim programlarını yönetme olarak bölümlere ayrılabilmektedir.Özel eğitim öğretmenleri, özel eğitime gereksinim duyan bireylerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş ve üniversitelerin ilgili 4 yıllık lisans eğitim programından mezun olan öğretmenlerdir.
Özel eğitim Uzmanı Kimdir?
Üniversitelerin Eğitim Fakültelerinin ÖZEL EĞİTİM Bölümünden mezun olan elamanların Yine Özel Eğitim dalında YÜKSEK LİSANS yapmış olanlara verilen ünvan.
Eğitim uzmanı nasıl olunur?
Eğitim uzmanı olmak için üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bunun yanı sıra özel eğitim programı veren kurumların eğitimlerine katılıp, eğitim uzmanı olarak sertifika almak da mesleği icra ettirmek için yapılması gerekenlerdendir.