Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ozel egitim sertifikasi almak ne ise yarar?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Özel eğitim sertifikası almak ne işe yarar?​

Özel Eğitim Sertifikası ne işe yarar: Osmangazi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce de 80 saat süreyle verilmekte olan “özel eğitim kursu” ardından yapılacak sınavda başarılı olan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı özel eğitim kursu sertifikası almaya hak kazanacak ve özel eğitim okulları, özel eğitim rehberlik …

540 saatlik özel eğitim sertifikası ne işe yarar?​

Bu bağlamda 2020 Alan Değişikliği Duyurusu doğrultusunda özel eğitim alanına geçmek üzere 540 saatlik sertifikaya dayalı olarak yapılan alan değişikliği başvurularında; sınıf öğretmeni olarak görev yapmakta iken 540 saatlik “Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitimi Programı”na ilişkin sadece Bakanlığımızca hizmet …
Özel eğitim kursu kaç ay?​
toplam kurs süresi 80 saattir.

Özel eğitim öğretmeni olarak kimler atanabilir?​

Özel eğitim öğretmeni olarak kimler atanabilir?
Esaslarda; Özel Eğitim alanında öğretmen ihtiyacının karşılanamaması durumunda bu alana, öğretmenlik alanları mezunu olup görme, işitme, zihinsel engelliler alanında tezli-tezsiz yüksek lisans veya doktora mezunlarının atanmalarına imkân tanınmıştır.

Özel eğitim Sertifika Programına Kimler Katılabilir?​

Özel eğitim Sertifika Programına Kimler Katılabilir?
Eğitim Programına Kimler Katılabilir
- En Az Lise Mezunları
- Fizyoterapist ve Rehabilitasyon uzmanları
- Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri.
- Rehber Öğretmenler.
- Odyologlar.
- Psikologlar.
- Hemşireler.
- Sınıf Öğretmenleri.

540 saatlik özel eğitim sertifikasını kimler alabilir?​

MEB’TEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ Öte yandan bakanlık açıklamasında Sınıf Öğretmeni olarak görev yapmakta iken 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitim Programını başarıyla tamamlayanların özel eğitim alanına atanmak üzere başvuruların kabul edileceği bildirildi.

Özel eğitim kursu kaç gün?​

Kurs programının süresi; günde en fazla 8 ders saati şekilde uygulanacak olup; toplam kurs süresi 80 saattir.
Özel eğitim Kursları kaç saat?​
Ücretli Öğretmenler İçin Özel Eğitim Uygulamaları Eğitimi Süresi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılında oluşturulan eğitim programı 80 saat olarak planlanmıştır. 80 saatlik eğitim yaklaşık olarak 2 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.

Özel eğitim sertifikası almanın birçok faydası vardır. Öncelikle, özel eğitim sertifikasına sahip olmak, özel eğitim alanında uzmanlaşmış ve nitelikli bir eğitimci olmanızı sağlar. Bu sertifika, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olduğu için özel eğitim okullarında çalışma fırsatı sunar ve özel eğitim alanında kariyer yapma imkanı sağlar.

Mesela, 540 saatlik özel eğitim sertifikası, sınıf öğretmenlerinden zihinsel engelliler sınıfı öğretmenliğine geçiş yapmalarına olanak tanır. Bu sertifika sayesinde alan değişikliği yaparak özel eğitim alanında çalışma imkanı elde edebilirler.

Özel eğitim sertifikasına sahip olanlar genellikle özel eğitim okullarında, rehabilitasyon merkezlerinde, özel gereksinimli bireylere destek veren kurumlarda veya kendi kliniklerinde çalışabilirler.

Özel eğitim sertifikası programları genellikle 80 saatlik bir kurs süresine sahiptir ve geniş bir yelpazede katılımcılara açıktır. Lise mezunları, fizyoterapistler, çocuk gelişimi ve eğitimciler, rehber öğretmenler, odyologlar, psikologlar, hemşireler ve sınıf öğretmenleri gibi farklı meslek gruplarından ve eğitim seviyelerinden insanlar bu programlara katılabilirler.

Son olarak, özel eğitim sertifikası almak, özel gereksinimli bireylerin eğitim ve gelişim süreçlerine katkıda bulunmak, onların yaşamlarını pozitif yönde etkilemek ve bu alanda toplumsal farkındalığı artırmak için önemli bir adımdır. Bu nedenle, özel eğitim sertifikası alarak kariyerinizi bu alanda ilerletmek istiyorsanız, bu programlara katılmak size pek çok avantaj sağlayabilir.

Geri