AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel Egitim Ogretmenligi yuksek lisans yapinca ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Özel Eğitim Öğretmenliği yüksek lisans yapınca ne olur?​

Özel Eğitim Tezli Yüksek Lisans, Eğitimde Bütünleştirme Uygulamaları Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora programlarını tamamlayan öğrenciler üniversitelerin eğitim fakültelerinde araştırma görevlisi ya da öğretim elemanı, çeşitli özel eğitim kuruluşlarında özel eğitim uzmanı olarak istihdam edilebilir.

Özel Eğitim Öğretmenliği yüksek lisans kimler yapabilir?​

Eğitim Fakültelerinin herhangi bir lisans programından mezun olanlar ya da dört yıllık lisans muzunu olup Öğretmenlik Formasyon Belgesi olanlar başvurabilir. En az dört yıllık Fakülte veya Yüksekokul mezunları başvurabilir.

Özel Eğitim Öğretmenliği hangi özel üniversitelerde var?​

Özel Eğitim Öğretmenliği hangi özel üniversitelerde var?
UŞAK ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık)

Öğretmen yüksek lisans yapabilir mi?​

Birçok öğretmen adayı yüksek lisans yaparken çalışmayı tercih edebiliyor. Bu sayede alanlarında uzmanlaşırken mesleki anlamda tecrübe kazanmaları da mümkün olabiliyor. Böylelikle teorik olarak edindikleri bilgileri pratiğe dökme fırsatı da doğmuş oluyor.

Özel eğitim hangi üniversitelerde var?​

Özel eğitim Üniversitesi nerelerde var?​

Özel eğitim Üniversitesi nerelerde var?
Üniversitelere Göre Özel Eğitim Öğretmenliği 2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları
Üniversite | Bölüm | Puan Türü
İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ (Vakıf) | Özel Eğitim Öğretmenliği (Burslu) | SÖZ
HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Özel Eğitim Öğretmenliği | SÖZ
İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Özel Eğitim Öğretmenliği | SÖZ

Özel Eğitim Öğretmenliği yüksek lisans yapmak gerçekten çok değerli bir adımdır. Bu programları tamamlayan bireyler, çeşitli kariyer fırsatlarına sahip olabilirler. Örneğin, araştırma görevlisi veya öğretim elemanı olarak üniversitelerde çalışabilir, özel eğitim uzmanı olarak özel eğitim kuruluşlarında görev alabilirler.

Özel Eğitim Öğretmenliği yüksek lisans programına kimler başvurabilir konusuna gelince, Eğitim Fakültelerinin herhangi bir lisans programından mezun olanlar ya da dört yıllık lisans mezunları olup Öğretmenlik Formasyon Belgesi olanlar bu programa başvuruda bulunabilirler. En az dört yıllık Fakülte veya Yüksekokul mezunları da bu program için başvurabilirler.

Özel Eğitim Öğretmenliği programını sunan bazı üniversiteler arasında Uşak Üniversitesi bulunmaktadır. Ancak, bu programı sunan diğer üniversiteler de mevcuttur. Özellikle İstanbul Aydın Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve İzmir Demokrasi Üniversitesi gibi farklı üniversitelerde de Özel Eğitim Öğretmenliği programına ilişkin bölümler bulunmaktadır.

Öğretmenlerin yüksek lisans yapabilmesi oldukça değerlidir çünkü bu sayede alanlarında uzmanlaşabilirler ve mesleki anlamda daha fazla tecrübe kazanabilirler. Mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek eğitim alanındaki yenilikleri takip edebilir ve uygulamaya geçirme fırsatı bulabilirler.

Son olarak, yüksek lisans yapmak isteyen öğretmen adayları ve özel eğitimle ilgilenen bireyler için belirli üniversitelerde bu programlara yönelik taban puanları ve başarı sıralamaları da önemli bir faktördür. Bu bilgiler, tercih yaparken rehber olabilir ve doğru üniversiteyi seçme sürecinde yardımcı olabilir.

Geri