AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel Egitim ogretmenligi nasil bir meslek?

Editör

Yeni Üye

Özel Eğitim öğretmenliği nasıl bir meslek?​

Özel eğitim öğretmenliği, normal eğitim teknikleri dışında kalan kişilere eğitim ve öğretim veren bir meslektir. Özel eğitim öğretmenliği genel olarak çeşitli duygusal, fiziksel, öğrenme ya da zeka engeli olan öğrencilere eğitim ve öğretim vermek üzere özel olarak yetiştirilir.

Özel eğitim öğretmeni olarak kimler atanabilir?​

Esaslarda; Özel Eğitim alanında öğretmen ihtiyacının karşılanamaması durumunda bu alana, öğretmenlik alanları mezunu olup görme, işitme, zihinsel engelliler alanında tezli-tezsiz yüksek lisans veya doktora mezunlarının atanmalarına imkân tanınmıştır.

Özel eğitim bu sene kaç kişi atandı?​

Özel eğitim bu sene kaç kişi atandı?
15 bin öğretmen atama sürecinde sırasıyla 2 bin 175 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 755 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği ve bin 302 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği en çok alım yapılacak branş oldu.

Özel Eğitim öğretmenliği kpss alan var mı?​

Özel Eğitim öğretmenliği kpss alan var mı?
Zihin engelliler öğretmenliği diye bir bölüm yok artık. Özel eğitim öğretmenliği var. Aşağıdaki 16 alanda alan sınavı yapılmaktadır.

Özel eğitim öğretmeni hastanede çalışabilir mi?​

Özel eğitim öğretmenliği bölümünün iş imkanları oldukça geniştir. Bu bölümün mezunları özel eğitim merkezlerinde, okullarda ve hastanelerde çalışabilirler.

Özel eğitim öğretmenleri kimlerle ilgilenir?​

Özel eğitim öğretmeni hem eğitimci hem de özel ihtiyaçları olan öğrenciler için savunucu olarak hizmet vermektedir. Programı; planlama, öğretim, öğrencileri değerlendirme ve kişiselleştirilmiş eğitim programlarını yönetme olarak bölümlere ayrılabilmektedir.

2021 özel eğitim öğretmenliği kaç kişi atandı?​

2021 özel eğitim öğretmenliği kaç kişi atandı?
Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin ek öğretmen atamasına ilişkin bir liste yayınlandı. Yayınlanan listeye göre; bin 755 kontenjanla özel eğitim öğretmeni atanacak.

Özel eğitim öğretmenliği KPSS de hangi sınavla alıyor?​

Özel eğitim öğretmenliği KPSS de hangi sınavla alıyor?
Özel Eğitim Öğretmenliği kpss hangi puan türü ile atanır? Öğretmen atamaları için P10 ve P121 puan türü kullanılmaktadır.

Özel eğitim öğretmenliği hangi kpss’ye girer?​

Özel Eğitim Öğretmenliği (SÖZ) lisans programı mezunlarının KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) Başarıları Not: Programlar başarı puanlarına göre yüksekten düşüğe doğru sıralanmıştır.

Özel eğitim öğretmenliği maaşı ne kadar 2022?​

2022 Özel Eğitim Öğretmeni Maaşları Özel Eğitim Öğretmeni maaşı ortalama aylık 11501,5 _TL’dir. En düşük Özel Eğitim Öğretmeni maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 18750 _TL’dir.

Özel eğitim öğretmeni kaç saat çalışır?​

Özel eğitim öğretmeni kaç saat çalışır?
Bu itibarla; özel eğitim alan öğretmenlerinin haftada aylık ve ek ders ücreti karşılığında okutacakları ders saatleri bakımından sınıf öğretmenleri kapsamında değerlendirilmeleri, bu kapsamda haftada 18 saat aylık karşılığı ders görevi, 12 saat zorunlu ek ders görevi, 3 saat hazırlık ve planlama görevi olmak üzere …

Özel eğitim öğretmenliği nereden alıyor?​

Özel eğitim öğretmenliği nereden alıyor?
Özel Eğitim Öğretmenliği, üniversitelerde Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitimi verilmekte olan ve yalnızca Sözel puan türüne göre öğrenci kabul eden 4 yıllık bir lisans bölümüdür.

Özel eğitim öğretmenliği, özel ihtiyaçları olan bireylere eğitim ve öğretim veren bir meslektir. Hem duygusal, fiziksel, öğrenme hem de zeka engeli olan öğrencilere özel eğitim öğretmenleri tarafından destek sağlanmaktadır. Bu alanda çalışmak isteyenlerin özel eğitim alanında özel olarak yetiştirilmiş olmaları gerekmektedir.

Özel eğitim öğretmeni olarak atanabilmek için öğretmenlik alanları mezunu olmanın yanı sıra görme, işitme, zihinsel engelliler alanında tezli veya tezsiz yüksek lisans veya doktora yapmış olmak gerekmektedir.

2021 yılında özel eğitim öğretmenliği için bin 755 kişi atama yapılmıştır. Özel eğitim öğretmenleri, özel eğitim merkezlerinde, okullarda ve hastanelerde çalışma imkanına sahiptirler.

Özel eğitim öğretmenleri, özel ihtiyaçları olan öğrenciler için eğitimci ve savunucu olarak hizmet vermektedir. Öğrencilerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş eğitim programları oluşturarak, değerlendirme yapmak ve eğitimlerini planlamak gibi görevleri bulunmaktadır.

Özel eğitim öğretmenliği maaşları 2022 yılında ortalama aylık 11,501.5 TL olarak belirlenmiştir. En düşük maaş 4,253 TL, en yüksek maaş ise 18,750 TL olarak ödenmektedir.

Özel eğitim öğretmenlerinin haftalık çalışma saatleri genellikle sınıf öğretmenlerine benzer olup, haftada 18 saatlik ders görevi ve 12 saatlik zorunlu ek ders görevi gibi standartlar doğrultusunda çalışmaktadırlar.

Özel eğitim öğretmenliği lisans programı üniversitelerin Eğitim Fakülteleri bünyesinde yer almaktadır. Yalnızca sözel puan türüne göre öğrenci kabul eden bu 4 yıllık lisans programı öğretmen adaylarını özel eğitim alanında yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Geri