AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel egitim ogretmenligi hangi dersler var?

Editör

Yeni Üye

Özel eğitim öğretmenliği hangi dersler var?​

Dönem 1
- Eğitime Giriş (EGIT101)
- Eğitim Psikolojisi (EGIT102)
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi – I (TARH101)
- İngilizce İletişim – I (ENGL151)
- Türk Dili – I (TREG113)
- Bilişim Teknolojileri (ITEC112)
- Özel Eğitim (OZEG101)
- Zihin Yetersizliği ve Otizm Spektrum Bozukluğu (OZEG103)

Ozel öğretim öğretmenliği ne?​

Özel Eğitim Öğretmenliği, herhangi bir zihinsel, duygusal ya da fiziksel engeli olan bireylerin eğitim hayatlarına kesintisiz devam edebilmeleri için kalifiye hale gelmiş öğretmenlerin yetiştirilmesini amaçlayan akademik bir disiplindir.

Özel eğitim öğretmeni ne öğretir?​

Özel eğitim öğretmeni ne öğretir?
Özel eğitim öğretmenliği üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren bölümleridir. 4 yıllık süreç içerisinde Zihin yetersizliği ve otizm spektrum, işitme ve görme yetersizliği, çocuk gelişimi, öğretim ilke ve yöntemleri, Türk eğitim sistemi, Özel öğretimde okuma ve yazma becerileri, özel eğitimde fiziksel beceriler.

Özel eğitim öğretmenliği bölümü için hangi sınava girilir?​

KPSS’ye girilerek devlet okullarına atanıp özel eğitim öğretmenliği yapılabilir. Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığının, atamak üzere yüksek sayıda kontenjan verdiği bölümler arasında bulunmakatdır. Devlet kadrolarında öğretmen olmanın yanında özel okullarda da öğretmenlik yapılabilmektedir.

Özel eğitim hangi puan?​

Özel Eğitim Öğretmenliği 2018, 2019, 2020 ve 2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:
Üniversite | Bölüm Adı | Puan Türü
EGE ÜNİVERSİTESİ (İzmir) (Devlet) | Özel Eğitim Öğretmenliği | SÖZ
MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İstanbul) (Devlet) | Özel Eğitim Öğretmenliği | SÖZ
ANKARA ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Özel Eğitim Öğretmenliği | SÖZ

Özel eğitim kaç puanla kapattı?​

Özel eğitim kaç puanla kapattı?
Özel Eğitim Öğretmenliği Taban Puanları
Üniversite | Bölüm | Taban Puan
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA (Devlet Üniversitesi) | Özel Eğitim Öğretmenliği | 419,20824
MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) (Devlet Üniversitesi) | Özel Eğitim Öğretmenliği | 418,31912
ANKARA ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi) | Özel Eğitim Öğretmenliği | 417,28213

Özel Eğitim Öğretmenliği bölümü genellikle 4 yıl süren lisans eğitimi sunan bir alandır. Bu eğitim sürecinde özel eğitim öğretmenleri adayları çeşitli dersler alırlar ve genel olarak zihinsel, duygusal veya fiziksel engeli olan bireylerin eğitimine odaklanırlar. Bu bölümde yer alan dersler genellikle şunları içerebilir:
- Eğitime Giriş
- Eğitim Psikolojisi
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
- İngilizce İletişim
- Türk Dili
- Bilişim Teknolojileri
- Özel Eğitim
- Zihin Yetersizliği ve Otizm Spektrum Bozukluğu

Özel Eğitim Öğretmenliği, engelli bireylerin eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için eğitim almış öğretmenlerin yetiştirilmesini amaçlayan bir disiplindir. Bu öğretmenler, özel eğitimde uzmanlaşmış ve engelli bireylere özel eğitim sunan profesyonellerdir.

Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünden mezun olan bireyler, zihinsel yetersizlikler, otizm spektrum bozukluğu, işitme ve görme yetersizlikleri gibi konularda uzmanlaşır. Ayrıca çocuk gelişimi, öğretim ilke ve yöntemleri, Türk eğitim sistemi, özel öğretimde okuma ve yazma becerileri, özel eğitimde fiziksel beceriler gibi alanlarda da bilgi sahibi olurlar.

Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünden mezun olanlar genellikle KPSS gibi sınavlara girerek devlet okullarında ya da özel okullarda özel eğitim öğretmeni olarak görev yapabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı son yıllarda bu alanda atama yapmaktadır ve özel eğitim öğretmenliği mesleği yüksek talep görmektedir.

Özel Eğitim Öğretmenliği bölümüne yerleşebilmek için üniversite taban puanları önemli bir faktördür. Örneğin, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Marmara Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi gibi devlet üniversitelerinde Özel Eğitim Öğretmenliği için belirlenmiş taban puanlar bulunmaktadır. Özellikle son yıllarda bu puanlar 418 ile 419 arasında değişmektedir.

Özetle, Özel Eğitim Öğretmenliği bölümü, engelli bireylerin eğitimine odaklanan önemli bir alandır ve bu alanda uzmanlaşmak isteyen bireyler için birçok fırsat sunmaktadır.

Geri