AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel egitim ogretmeni ne ogretir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.655
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Özel eğitim öğretmeni ne öğretir?​

Özel eğitim öğretmenliği üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren bölümleridir. 4 yıllık süreç içerisinde Zihin yetersizliği ve otizm spektrum, işitme ve görme yetersizliği, çocuk gelişimi, öğretim ilke ve yöntemleri, Türk eğitim sistemi, Özel öğretimde okuma ve yazma becerileri, özel eğitimde fiziksel beceriler.

Özel eğitim öğretmenliği nasıl bir meslek?​

Özel eğitim öğretmenliği nasıl bir meslek?
Özel eğitim öğretmenliği, normal eğitim teknikleri dışında kalan kişilere eğitim ve öğretim veren bir meslektir. Özel eğitim öğretmenliği genel olarak çeşitli duygusal, fiziksel, öğrenme ya da zeka engeli olan öğrencilere eğitim ve öğretim vermek üzere özel olarak yetiştirilir.

Özel eğitim nasıl verilir?​

Bireysel Eğitim Nasıl Uygulanır? Bireysel eğitim, alanında uzman eğitimciler tarafından özel olarak materyaller ile donatılmış sınıflarda uygulanır. Yetersizliği olan birey ve eğitimci birebir olarak eğitimi sürdürür. Her öğrenci haftalara ikişer ikişer bölünmüş şekilde aylık toplam sekiz seans olarak ders alır.

Özel eğitim öğretmeni hastanede çalışabilir mi?​

Özel eğitim öğretmeni hastanede çalışabilir mi?
Özel eğitim öğretmenliği bölümünün iş imkanları oldukça geniştir. Bu bölümün mezunları özel eğitim merkezlerinde, okullarda ve hastanelerde çalışabilirler.

Rehabilitasyon merkezlerinde hangi öğretmenler çalışabilir?​

Kimler Rehabilitasyon Merkezlerinde Çalışabilir?…Kurum bünyesinde:
- Fizyoterapist,
- Psikolog ve psikolojik danışman,
- İşitme engelli sınıf öğretmenleri,
- Zihinsel engelli sınıf öğretmenleri,
- Çocuk gelişimi ve eğitimcileri,
- Sosyal hizmet uzmanları gibi pek çok alandan uzmanlar bulunur.

Özel eğitime nasıl başvurulur?​

Özel eğitime nasıl başvurulur?
Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri’nden Nasıl Faydalanabilirim? Bu merkezlerden eğitim alabilmek için ‘çocuk psikiyatrisi’ bölümü olan bir devlet hastanesinden alınmış özürlü sağlık kurulu raporu ile birlikte Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne başvurmaları gerekmektedir.
 
Özel eğitim öğretmenlerinin ne öğrettikleri konusunda temel alanlar arasında zihin yetersizliği ve otizm spektrumu, işitme ve görme yetersizliği, çocuk gelişimi, öğretim ilke ve yöntemleri, Türk eğitim sistemi, özel öğretimde okuma ve yazma becerileri, özel eğitimde fiziksel beceriler gibi konular bulunmaktadır. Bu konular özel eğitim öğretmenlerinin eğitim sürecinde öğrencilere destek olabilmek için gerekli olan bilgi ve becerileri içermektedir.

Özel eğitim öğretmenliği mesleği, özel eğitim ihtiyacı olan bireylere yönelik eğitim ve öğretim sağlayan bir meslektir. Bu meslek, öğrencilerin farklı ihtiyaçlarına uygun eğitim programları geliştirmeyi, bireysel öğrenme süreçlerini desteklemeyi ve öğrencilerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmayı hedefler.

Özel eğitim genellikle bireysel eğitim modeli üzerinden verilmektedir. Bu şekilde, uzman eğitimciler tarafından öğrencilerin özel ihtiyaçlarına uygun materyaller ve teknikler kullanılarak birebir eğitim desteği sağlanmaktadır. Öğrenciler genellikle haftalık seanslar halinde bölünmüş şekilde eğitim alırlar.

Özel eğitim öğretmenleri iş imkanları açısından oldukça geniş bir yelpazede çalışma olanağına sahiptir. Mezunlar özel eğitim merkezlerinde, okullarda ve hastanelerde çalışabilirler. Ek olarak, rehabilitasyon merkezlerinde de özel eğitim öğretmenleri görev alabilirler. Rehabilitasyon merkezlerinde fizyoterapistler, psikologlar, işitme engelli ve zihinsel engelli sınıf öğretmenleri, çocuk gelişimi uzmanları gibi farklı alanlardan uzmanlar da bulunmaktadır.

Özel eğitime başvurmak isteyen bireylerin çocuk psikiyatrisi bölümü olan bir devlet hastanesinden alınmış özürlü sağlık kurulu raporu ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ne başvurmaları gerekmektedir. Bu merkezlerden eğitim alabilmek için belirli prosedürleri takip etmek önemlidir.
 
Geri
Üst