AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel Egitim Ogretmeni ne is yapar?

Editör

Yeni Üye

Özel Eğitim Öğretmeni ne iş yapar?​

Özel eğitim öğretmenliği, normal eğitim teknikleri dışında kalan kişilere eğitim ve öğretim veren bir meslektir. Özel eğitim öğretmenliği genel olarak çeşitli duygusal, fiziksel, öğrenme ya da zeka engeli olan öğrencilere eğitim ve öğretim vermek üzere özel olarak yetiştirilir.

Kimler özel eğitim öğretmeni olur?​

Hatırlanacağı üzere, 2014 yılında Talim ve Terbiye Kurulu tarafından öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esaslarına ilişkin gerçekleştirilen düzenleme kapsamında Zihinsel Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği ve Görme Engelliler Öğretmenliği lisans programlarından mezun olanlar “Özel Eğitim …

Özel eğitim mezunları ne iş yapar?​

Özel eğitim mezunları ne iş yapar?
Özel eğitim öğretmenliği mezunları özel sektörde ve kamu kuruluşlarında görev alabilirler. Bu noktada özel eğitim öğretmenleri okullar ile hastanelerde kendi alanlarında görev yapabilirler. Bunun yanı sıra özel eğitim merkezlerinde de özel eğitim öğretmenleri istihdam edilirler.

Özel eğitim Öğretmenliği kaç saat çalışır?​

Özel eğitim Öğretmenliği kaç saat çalışır?
Bu itibarla; özel eğitim alan öğretmenlerinin haftada aylık ve ek ders ücreti karşılığında okutacakları ders saatleri bakımından sınıf öğretmenleri kapsamında değerlendirilmeleri, bu kapsamda haftada 18 saat aylık karşılığı ders görevi, 12 saat zorunlu ek ders görevi, 3 saat hazırlık ve planlama görevi olmak üzere …

Kadrolu özel eğitim öğretmeni nasıl olunur?​

Özel Eğitim öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü’nü okumak gerekmektedir. Özel Eğitim öğretmeni, eğitim kurumlarında, engelli bireylere eğitim verir ve onların yaşam koşullarını iyileştirecek bilgiler kazandırır.

Özel Eğitim Öğretmenliği kaç puanla atanır?​

Özel Eğitim Öğretmenliği Atama Taban Puanları (SON 5 YIL)
Alan Adı | Atama Yılı | KPSS Taban Puanı
Özel Eğitim Öğretmenliği | 2021 MART | 64,20661
Özel Eğitim Öğretmenliği | 2020 HAZİRAN | 66,32149
Özel Eğitim Öğretmenliği | 2020 OCAK | 71,72716
Özel Eğitim Öğretmenliği | 2019 AĞUSTOS | 76,39170

Özel eğitim sertifikası ile nerelerde çalışılır?​

Özel eğitim sertifikası ile nerelerde çalışılır?
Özel Eğitim Kursu sertifikası ile 1. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde resmi olarak çalışabilirsiniz. Kurumumuzdan alacağınız tüm kurslar ve sertifikalar M.E.B. onaylı olacağı için Türkiye’nin her yerinde geçerlidir.

Özel eğitim öğretmenliği, özel eğitim öğrencilerine eğitim ve öğretim sağlayan bir meslektir. Bu öğretmenler genellikle zihinsel, duygusal, fiziksel veya öğrenme engeli yaşayan öğrencilere özel olarak eğitim vermek üzere yetiştirilirler.

Özel eğitim öğretmeni olmak isteyenler genellikle Zihinsel Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği ve Görme Engelliler Öğretmenliği gibi lisans programlarından mezun olurlar. Bu mezunlar özel sektörde, kamu kuruluşlarında, okullarda, hastanelerde veya özel eğitim merkezlerinde çalışma fırsatı bulabilirler.

Özel eğitim öğretmenlerinin çalışma saatleri genellikle haftada 18 saatlik ders görevi, 12 saatlik zorunlu ek ders görevi ve 3 saatlik hazırlık ve planlama görevinden oluşabilir.

Kadrolu özel eğitim öğretmeni olabilmek için dört yıllık eğitim veren Özel Eğitim Öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Bu öğretmenler, engelli bireylere eğitim vererek yaşam koşullarını iyileştirecek bilgiler kazandırırlar.

Özel Eğitim Öğretmenliği atama taban puanları her yıl değişebilmektedir. Son beş yılın bazı örnek taban puanları şu şekildedir:
- 2021 Mart: 64,20661
- 2020 Haziran: 66,32149
- 2020 Ocak: 71,72716
- 2019 Ağustos: 76,39170

Özel eğitim sertifikası ile ise resmi olarak özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışmak mümkündür. Türkiye genelinde M.E.B. onaylı sertifikalar ile iş imkanları bulunmaktadır.

Geri