- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Özel eğitim öğretmeni branş öğretmeni mi?
Özel eğitim öğretmenliğinde zihin/görme/işitme alanındaki branşlaşma kalktı. Üniversitelerde lisans düzeyinde zihinsel engelliler, görme engelliler, işitme engelliler ve üstünzekâlılar öğretmenlikleri bulunuyor. Sadece Hatay’da bulunan Mustafa Kemal Üniversitesi’nde özel eğitim öğretmenliği programı yer alıyor.Özel rehabilitasyon merkezlerinde okul öncesi öğretmeni ne iş yapar?
– Kalem tutma, oyuncaklarını kullanmayı öğrenme ve el becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur, – Çocukların ilgi ve yönelişlerini anlamaya ve geliştirmeye çalışır, kendilerine güvenmelerini, cesaretli olmalarını ve kendi başlarına hareket edebilmelerini sağlar.Özel Eğitim Alanında Kimler Çalışabilir?
Özel eğitim Sınıfına hangi öğretmenler girer?
Cevap: Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin 2 nci fıkrasının (d) bendinde; “Evde eğitim hizmetlerinde öğrencilerin eğitim ihtiyaçları ile takip edecekleri eğitim programı esas alınarak; özel eğitim öğretmenleri, okul öncesi öğretmenleri, sınıf ve diğer alan öğretmenleri görevlendirilir.
Özel eğitim Sınıfı Öğretmeni teneffüse çıkar mı?
“Özel eğitim mesleki eğitim merkezi (okulu)” başlıklı 45. maddesi, hükümlerinde özel eğitim sınıflarındaki özel eğitim öğretmen ve öğrencileri için ders, dinlenme, yemek ve diğer etkinlik saatleri düzenlenmediğinden özel eğitim sınıflarındaki özel eğitim öğretmen ve öğrencilerinin teneffüs hakları yoktur.