AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel egitim kademe nedir?

Editör

Yeni Üye

Özel eğitim kademe nedir?​

Özel eğitim uygulama merkezlerinde birinci 4 yıl (1, 2, 3 ve 4 üncü sınıflar) I. Kademe; ikinci 4 yıl ise (5, 6, 7 ve 8 inci sınıflar) II. Kademe olarak eğitim hizmeti vermektedir. Özel eğitim meslek okullarında özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere 18 meslek alanında ve 27 dalda mesleki eğitim verilmektedir.

Özel eğitim Uygulama Okuluna kimler gider?​

g) Özel eğitim ilkokulları ve ortaokullarında orta veya ağır düzeyde zihinsel yetersizliği olan öğrencilere, orta veya ağır düzeyde otizmi olan öğrencilere ve birden fazla yetersizliği olan öğrencilere bu kademelerde eğitim verilecek özel eğitim programı uygulayan sınıflar açılabilir.

Özel eğitim Sınıfı kaç kişi olmalı?​

Özel eğitim Sınıfı kaç kişi olmalı?
a) Sınıf mevcutları en fazla 5 öğrenciden oluşur. Bu sınıflarda yetersizliği olmayan çocuklar da öğrenim görebilir. Bu durumda 5’i özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci olmak üzere sınıf mevcutları en fazla 14 öğrenciden oluşur.

Özel eğitim Programi nedir?​

Özel eğitim Programi nedir?
Özel eğitim, bireyin gelişiminde uzman tarafından yapılan değerlendirme sonucu yaşıtlarından belirgin düzeyde farklılık olduğu tespit edildiğinde, bireyin özel gelişim ve öğrenme ihtiyacına yönelik hazırlanan eğitim programıdır.

Özel eğitim Uygulama Merkezi 2 kademe nedir?​

1.kademe (ilkokul) ve 2.kademe (ortaokul) öğrencilerimize öz bakım ve günlük yaşam becerileri ile işlevsel akademik becerilerini geliştirmek ve topluma uyumlarını sağlamak, 3.kademe (lise) öğrencilerimize temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak ve iş uygulamaya yönelik beceriler kazandırmak …

Ortaokul özel eğitim öğretmeni kaç saat ek ders alır?​

Bu yazıya göre haftada 35 saat ders veren özel eğitim öğretmenleri 17 saat ek ders ücreti almaya hak kazanmaktadır. 18 saat karşılığında ise aylık verilmektedir. Bazı eğitim kurumlarında haftalık olarak verilecek ek ders saati sınırlandırılmış olsa da özel eğitim öğretmenleri 17 saatlik ek ders ücreti alabilmektedir.

Özel eğitim Öğretmenliği kimler başvurabilir?​

Özel eğitim Öğretmenliği kimler başvurabilir?
Lise mezunu olmak ve Mesleği yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak kursa katılmak için yeterlidir.

Özel eğitim Sınıfı kaç saat ders yapar?​

Özel eğitim Sınıfı kaç saat ders yapar?
Özel eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin 14 üncü maddesi 2 nci fıkrasının (a) bendinde “Öğrencinin evde eğitim hizmeti kapsamında alacağı haftalık ders saati, sorumlu olduğu eğitim programı esas alınarak ilköğretim kademesinde veya özel eğitim programı uygulanan ortaöğretim kademesinde bir okula kayıtlı olanlar için …

Özel eğitim Öğretmenliği 1 kademe ne demek?​

Okulumuz hafta içi günlerde saat 09.00-15.00 arasında günlük altı ders saati olarak, I. kademe (ilkokul), II. Kademe (ortaokul), III. Kademe (lise) olmak üzere orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizm tanısı bulunan tüm öğrencilere eğitim vermektedir.

Özel eğitim kademe sistemi, özel eğitim uygulama merkezlerinde ve özel eğitim meslek okullarında geçerli olan bir yapıdır. Birinci kademe, öğrencilere birinci 4 yıl (1, 2, 3 ve 4. sınıflar) boyunca eğitim hizmeti sunar. İkinci kademe ise 5, 6, 7 ve 8. sınıflar boyunca devam eden bir eğitim dönemidir. Özel eğitim meslek okullarında ise özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere 18 meslek alanında ve 27 dalda mesleki eğitim verilmektedir.

Özel eğitim uygulama okullarına orta veya ağır düzeyde zihinsel yetersizliği olan öğrenciler, orta veya ağır düzeyde otizmi olan öğrenciler ve birden fazla yetersizliği olan öğrenciler devam eder. Bu öğrencilere özel eğitim programları uygulanarak eğitim hizmeti sunulmaktadır.

Özel eğitim sınıfları için belirli bir sınıf mevcut sınırı vardır. Bu sınıflar en fazla 5 öğrenciden oluşur. Ancak, yetersizliği olmayan çocuklar da bu sınıflarda öğrenim görebilir ve bu durumda sınıf mevcudu 5'i özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci olmak üzere en fazla 14 öğrenciden oluşur.

Özel eğitim programı, bireyin gelişiminde uzmanlar tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yaşıtlarından belirgin düzeyde farklılık olduğu tespit edildiğinde, bireyin özel gelişim ve öğrenme ihtiyacına yönelik hazırlanan özel bir eğitim programıdır. Bu programlar bireye özel olarak oluşturulur ve gelişimine uygun şekilde uygulanır.

Özel eğitim öğretmenleri, ek derslerle ilgili belirli kurallara tabidir. Haftada 35 saat ders veren özel eğitim öğretmenleri, 17 saat ek ders ücreti almaya hak kazanır. Bu ek ders ücreti aylık olarak verilebilir. Öte yandan özel eğitim öğretmenlerinin ek ders saatleri belirli kurallara tabidir ve sınırlı olarak verilebilir.

Özel eğitim öğretmenliği için başvuru yapabilmek için lise mezunu olmak ve mesleğin gerektirdiği bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak yeterlidir. Özel eğitim öğretmenleri, öğrencilere özel eğitim programları doğrultusunda eğitim verir ve onların gelişimine destek olurlar.

Geri