AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel egitim bolumunde hangi dersler var?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.418
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Özel eğitim bölümünde hangi dersler var?​

Dönem 1
- Eğitime Giriş (EGIT101)
- Eğitim Psikolojisi (EGIT102)
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi – I (TARH101)
- İngilizce İletişim – I (ENGL151)
- Türk Dili – I (TREG113)
- Bilişim Teknolojileri (ITEC112)
- Özel Eğitim (OZEG101)
- Zihin Yetersizliği ve Otizm Spektrum Bozukluğu (OZEG103)

Özel öğretim öğretmenliği dersleri nelerdir?​

Özel eğitim öğretmenliği üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren bölümleridir. 4 yıllık süreç içerisinde Zihin yetersizliği ve otizm spektrum, işitme ve görme yetersizliği, çocuk gelişimi, öğretim ilke ve yöntemleri, Türk eğitim sistemi, Özel öğretimde okuma ve yazma becerileri, özel eğitimde fiziksel beceriler.
Özel eğitim sınıfı öğretmeni nasıl olunur?​
Özel Eğitim öğretmeni olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü’nü okumak gerekmektedir. Özel Eğitim öğretmeni, eğitim kurumlarında, engelli bireyler eğitim verir ve onların yaşam koşullarını iyileştirecek bilgiler kazandırır.

Sözelde hangi dersler var?​

Sözelde hangi dersler var?
Sözel bölümde hangi dersler var?
- Türk Dili ve Edebiyatı
- Dil ve Anlatım.
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.
- Tarih.
- İnkılap Tarihi.
- Coğrafya.
- Felsefe.
- Sosyoloji.

Özel eğitim öğretmenliği uzaktan eğitim var mı?​

Özel eğitim öğretmenliği uzaktan eğitim var mı?
Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan özel eğitim sınıfı öğretmenleri, 1’inci sınıf seviyesindeki öğrenci/öğrencilerden bir grup oluşturarak iki gün yüz yüze eğitim uygulaması yapacak. Diğer sınıf seviyelerindeki öğrencilerine ise uzaktan/canlı olarak eğitim verecek.

Özel eğitim öğretmeni olmak için ne gerekir?​

Özel eğitim kurslarına kimler katılabilir?​

Kursa Kimler Katılabilir?
- En az Lise mezunu olmak.
- Fizyoterapist ve Rehabilitasyon Uzmanları
- Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri.
- Rehber Öğretmenler.
- Psikologlar.
- Hemşireler.
- Sınıf Öğretmenleri.
- Müzik, Resim, Beden Eğitimi, Seramik ve El Sanatları Öğretmenleri.
 
Özel eğitim bölümünde verilen dersler genellikle özel eğitim öğretmenliği programları içinde yer almaktadır. Bu dersler genellikle Zihin Yetersizliği ve Otizm Spektrum Bozukluğu gibi konuları kapsamaktadır. Bazı özel eğitim bölümlerinde eğitime giriş, eğitim psikolojisi, Atatürk ilke ve inkılap tarihi gibi genel dersler de bulunabilir.

Özel eğitim öğretmenliği lisans programları genellikle 4 yıllık bir süreci kapsamaktadır ve bu süreçte Zihin Yetersizliği ve Otizm Spektrum, İşitme ve Görme Yetersizliği, Çocuk Gelişimi, Öğretim İlke ve Yöntemleri, Türk Eğitim Sistemi gibi dersler verilir. Özel öğretimde okuma ve yazma becerileri, özel eğitimde fiziksel beceriler gibi konular da program içerisinde yer alabilir.

Özel Eğitim öğretmeni olabilmek için üniversitelerin Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü'nü okumak gerekmektedir. Bu bölümde engelli bireylere eğitim verme becerileri kazandırılır ve onların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik bilgiler edinilir.

Özel eğitim öğretmenliği için gerekli olan belirli niteliklere sahip kişiler arasında lise mezunları, fizyoterapistler, rehabilitasyon uzmanları, çocuk gelişimi ve eğitimciler, rehber öğretmenler, psikologlar, hemşireler, sınıf öğretmenleri, müzik, resim, beden eğitimi, seramik ve el sanatları öğretmenleri gibi farklı alanlardan profesyoneller yer almaktadır. Bu kişiler özel eğitim kurslarına katılarak özel eğitim öğretmeni olma yolunda ilerleyebilirler.
 
Geri
Üst