AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozel ders vermek hukuki islem midir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Özel ders vermek hukuki işlem midir?​

İlgili görüş için tıklayınız. Dolayısıyla özel ders veren 657 sayılı Kanuna tabi öğretmen; tacir ve esnaf sayılmakta ve bu öğretmene, kanunlardan doğan hukuki, cezai, ve disiplin işlemleri uygulanabilmektedir.
Devlet okulundaki öğretmen özel ders verebilir mi?
Devlet memurlarının 5580 sayılı Kanun hükümlerine uymak suretiyle özel eğitim kurumlarında ders vermeleri mümkün bulunmaktadır. Ancak, özel öğretim kurumları dışında özel ders vermelerinin 657 sayılı Kanunun 28 inci maddesi uyarınca mümkün olmadığı değerlendirilmektedir.

Devlet öğretmen özel kursta çalışabilir mi?​

1-Özel dershanelerde resmî veya özel okul öğretmenlerinin görevlendirilemeyeceğine ilişkin olarak; a)İlgi (a) Kanunun 21’inci maddesinin yedinci fıkrasında;? Resmî ve özel okul yöneticileri ile öğretmenlerine özel okul, öğrenci etüt eğitim merkezi ve kurslar dışındaki özel öğretim kurumlarında görev verilemez.
Özel ders vermek hangi sözleşme?
Hizmet Sözleşmesi: Bir sözleşmenin hizmet sözleşmesi olabilmesi için işçi-işveren arasında alt-üst ilişkisi bulunmalıdır.İşçi, işverene bağımlı olarak iş görmelidir. Özel okulun sözleşme ile öğretmen çalıştırması,dans okuluna ders verecek dansçıların alınması birer hizmet sözleşmesidir.
Resmî ve özel okul yöneticileri ile öğretmenlerine özel okul, öğrenci etüt eğitim merkezi ve kurslar dışındaki özel öğretim kurumlarında görev verilemez.
Öğretmen dersanede çalışabilir mi?
a)İlgi (a) Kanunun 21’inci maddesinin yedinci fıkrasında;? Resmî ve özel okul yöneticileri ile öğretmenlerine özel okul, öğrenci etüt eğitim merkezi ve kurslar dışındaki özel öğretim kurumlarında görev verilemez.

Özel ders vermek eser sözleşmesi midir?​

Özel okulun sözleşme ile öğretmen çalıştırması,dans okuluna ders verecek dansçıların alınması birer hizmet sözleşmesidir.

Geri