Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ozel araba ile seyahat yasagi var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Özel araba ile seyahat yasağı var mı?​

özel veya resmi araçlarla yapacakları şehirlerarası seyahatlerine, kurum kimlik kartı ve görevlendirme belgesinin ibraz edilmesi kaydıyla izin verilecektir.
Özel araçla seyahat için izin belgesi gerekiyor mu?
Uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma arası kullanacaklar sokağa çıkma yasağında izinsiz seyahat edecekler. Özel araçla zorunlu hallerin varlığı durumunda vatandaşların bu durumu belgelendirmek kaydıyla seyahat belgesi alması gerekecek.
Sokağa çıkma yasağı varken seyahat edilir mi?
Sokağa çıkma yasağının uygulandığı süre ve günlerde vatandaşlar, uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla şehirlerarası seyahat yapıp yapmayacaklarını merak ediliyor. Yasağın olduğu saatlerde seyahat izni alınmasına gerek olmadan, şehirlerarası seyahat edilebilecek.

Hangi araçlarla seyahat edilir?​

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirler arası seyahat sadece toplu ulaşım araçlarıyla (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) yapılabilecek. Herhangi bir zorunlu hali bulunmayan kişiler de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde bu araçlarla istedikleri zaman seyahat edebilecekler.
Araba almak için şehir dışına çıkmak yasak mı?
İş ve özel durumlar için şehir dışına çıkmak isteyenler, İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU ve Alo 199 üzerinden ya da Valilik / Kaymakamlıklara doğrudan ulaşarak Seyahat İzin Kurulları’ndan izin almak kaydıyla özel araçlarıyla seyahat edebilir.
Özel araçla seyahat belgesi nasıl alınır?
Seyahat izin belgesini telefonla 199’u arayarak ya da e-devlet üzerinden online başvuru yaparak alabilirsiniz. Başvuru sonucu SMS ile tarafınıza bildirilmektedir.
Seyahat izin belgesi zorunluluğu kalktı 17 Mayıs ile 1 Haziran arasında uygulanacak kademeli normalleşme süreci için tam kapanmada uygulanan seyahat izin belgesi zorunluluğu kaldırıldı.
Seyahat izin belgesi geçerlilik süresi ne kadar?
Seyahat izin belgeleri tek gidiş veya gidiş-geliş şeklinde düzenlenebilecek. Belge tek gidiş için 36 saat, gidiş-geliş için 72 saate kadar geçerli olacak.
Seyahat izin belgesi ne kadar sürer?
SEYAHAT BELGESİ NE ZAMAN ÇIKAR? İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararlardaki şartlara göre aciliyeti olan vefat gibi durumlarda 1-2 gün içerisinde seyahat izni verilmekte olup, diğer durumlarda ise yaşanılan şehrin nüfus yoğunluğuna göre 2 gün ila 1 hafta arasında seyahat izin belgesi çıkmaktadır.

Sokağa çıkma yasağında şehirler arası otobüs çalışıyor mu?​

İçişleri Bakanlığı’nın 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı genelgesine göre sokağa çıkma yasağı saatleri içerisinde uçak, otobüs, tren gibi toplu ulaşım araçlarıyla yolculuk edecekler biletlerini, rezervasyon numaralarını ya da PNR kodlarını göstermeleri halinde sokağa çıkabilecek.
Aşı olmayan şehirler arası seyahat edebilir mi?
Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi bulunacak.
Özel araçla ilçeler arası yolculuk yasak mı?
Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir yasak bulunmuyor. Vatandaşlar Cumartesi günü akşam saat 22:00’e kadar özel araçları ile şehirler arası seyahat gerçekleştirebilir. Haftanın 6 günü serbest olan seyahat pazar günü özel araçlarla yapılamayacak.

Özel araçla il dışına nasıl çıkılır?​

Seyahatlere zorunlu haller dışında izin verilmeyecek, seyahat izni ALO 199 ya da e-Devlet üzerinden başvuru ile alınabilecek. Bu süreçte özel araç ve uçak, otobüs, tren ile seyahat izne tabii olacak. Seyahat yasağı sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 17 gün boyunca kesintisiz sürecek.
 
Geri
Üst