AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ozbekistan cifte vatandasligi kabul ediyor mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Özbekistan çifte vatandaşlığı kabul ediyor mu?​

Özbekistan yasalarına göre çifte vatandaşlık söz konusu değildir, eski vatandaşlık zorunlu olarak reddedilmelidir. En az 5 yıl süre Özbekistan’da konaklama zorunluluğu vardır. Öncelikle çalışma izni üzerinden oturum izni alınması gerekmektedir.

Çifte vatandaşlık başvurusu nasıl yapılır?​

Bir Başka Devletin Vatandaşlığına Hak Kazanmış Olmak Çifte vatandaşlıktan söz edebilmek için öncelikle kişinin hali hazırda vatandaşlık bağı ile bağlı olduğu devlet dışında başka bir devlet ile vatandaşlık bağını kurması gerekmektedir.
Özbekistan Türk vatandaşı nasıl olunur?​
Bir Türk vatandaşı ile evlenmek, Özbekistan vatandaşına Türk vatandaşlığını kendiliğinde kazandırmaz. Ancak bir Türk vatandaşı ile en az üç yıldan beri evli olan ve evliliği devam eden Özbekistan vatandaşı Türk vatandaşlığını kazanmak üzere başvuruda bulunabilir.

Özbekistan vatandaşlık nasıl alınır?​

Özbekistan vatandaşlık nasıl alınır?
Özbekistan vatandaşlığına geçmek isteyen kişiler öncelikle vatandaşı oldukları ülkenin vatandaşlığından çıkmalıdırlar. Özbekistan vatandaşlık işlemlerinin tam anlamıyla gerçekleşebilmesi için Özbekistan’da 5 yıl yaşama koşulu vardır. Bu koşul yerine getirilmediğinde vatandaşlık haklarından kısmen yararlanılabilir.

Özbekistan vatandaşı türkiyede ne kadar kalabilir?​

Özbekistan vatandaşı türkiyede ne kadar kalabilir?
Vize muafiyeti, turistik seyahatlerde geçerli olup, süreleri ise her girişte 30 günü aşmayacak şekildedir. Bu koşullara uyulması halinde Özbekistan vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan Türkiye seyahatlerini vizesiz olarak gerçekleştirebilmektedir.

Türkle evlenen yabancı Türk vatandaşlığını nasıl kazanır?​

Bir yabancı en az 3 yıl bir Türk ile evli kalmış olmak koşulu ile Türk vatandaşı olma hakkını kazanır. Bu hakkını kullanma inisiyatifi kendisine bırakılmıştır. İster bu hakkı elde ettiği gün Türk vatandaşlığına başvuru yapabilir, isterse 10 yıl sonra evlilik yoluyla Türk vatandaşı olma başvurusu yapabilir.

Özbekistan oturma izni kaç para?​

Özbekistan Vatandaşları Oturma İzni Fiyatları 2022
YAŞ ARALIĞI | OTURMA İZNİ UZATMA BAŞVURUSU | OTURMA İZNİ İLK BAŞVURU
18-25 | 1250 TL+80 $ | 2350 TL+80 $
26-35 | 1300 TL+80 $ | 2400 TL+80 $
36-45 | 1600 TL+80 $ | 2650 TL+80 $
46-50 | 1750 TL+80 $ | 2800 TL+80 $
 
Özbekistan vatandaşlığı konusunda detaylı bilgi vermek gerekirse, Özbekistan yasalarına göre çifte vatandaşlık kabul edilmemektedir. Eski vatandaşlık zorunlu olarak reddedilmeli ve en az 5 yıl süreyle Özbekistan'da ikamet etme şartı bulunmaktadır. Çifte vatandaşlık için çalışma izni üzerinden oturum izni alınması gerekmektedir.

Çifte vatandaşlık başvurusu yapabilmek için kişinin hali hazırda bir devletin vatandaşı olması ve başka bir devletle vatandaşlık bağı kurması gerekmektedir. Özbekistan vatandaşı olabilmek için ise vatandaşlık bağı olan diğer ülkenin vatandaşlığından çıkılmalı ve en az 5 yıl süreyle Özbekistan'da ikamet etme şartı yerine getirilmelidir.

Özbekistan Türk vatandaşlığı hakkında bilgi vermek gerekirse, bir Türk vatandaşı ile evlenmek, sadece evliliğin devam etmesi durumunda Özbekistan vatandaşının Türk vatandaşlığını kazanması için başvuru yapabileceği belirtilmektedir.

Özbekistan vatandaşlarının Türkiye'de kalış süreleri ise vize muafiyeti kapsamında değerlendirilmektedir. Turistik amaçlı seyahatlerde her girişte 30 günü aşmayacak şekilde 180 gün içerisinde toplamda 90 gün vizesiz kalış hakkı tanınmaktadır.

Özbekistan vatandaşlarının Türkiye'de oturma izni almak istediklerinde ise belirli yaş aralıklarına göre farklı ücretler uygulanmaktadır. Yapılan başvuruların uzatılması veya ilk başvurular için farklı ücretlendirme tablosu bulunmaktadır.

Bu bilgiler doğrultusunda, Özbekistan vatandaşlığı, Türk vatandaşlığı, ikamet izni ve seyahatler konularında genel bir bilgi aktarımı yapılmıştır. Detaylı ve güncel bilgiler için ilgili kurum ve elçiliklerle iletişime geçmek önemlidir.
 
Geri
Üst