Özbek/Uygur Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Özbek/Uygur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
300 gram kırmızı et
2 su bardağı pirinç
2 adet orta boy soğan
2 adet büyük boy havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, kimyon (toz ise 2 çay kaşığı, tane ise 1 çay kaşığı)

Özbek/Uygur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle etler kavrulmak üzere yemeğin pişirileceği tencere ısıtılır. Sıvıyağ ile birlikte etler tavada üç 5 dakika hafif tutturularak kavrulur. (bu aşamada isteye göre etler kemikli olarak da tercih edilebilir).
Bu sıradan jülyen doğranan soğanlar bile kibrit çöpü büyüklüğünde doğranan havuçlar tavaya sırasıyla alınır soğanlar kendini salana kadar havuçlar da hafif sararana kadar kavrulmaya devam edilir.
Üzerine bir su bardağı ilık su eklenerek tencerenin kapağı yedi 8 dakika pişmesi için kapatılır.
Öncesinde iyice yıkanmış ve nişastası atılmış olarak hazırlanan pirinçler bu aşamanın sonunda eklenir üzerine üç su bardağı soğuk su eklenir dört çay kaşığı tuz iki çay kaşığı silme kimyon eklenir.
Tepeleme olmayacak şekilde bir yemek kaşığı tereyağı da eklenerek karıştırılarak kaynayana kadar önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişmek üzere tencerenin kapağı kapatılır.
Pirinçler suyunu çektikten sonra pilav altüst edilerek 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır.Afiyet olsun.
Özbek/Uygur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst