Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
Sıvı yağ
2 su bardağı pirinç(tuzlu ılık suda 2 saat bekletelim)
Kuzu eti tercihen yoksa dana eti olabilir
1 adet soğan
3 adet havuç(havucun çok olması bu pilava daha çok renk ve lezzet katıyor)
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
3,5 su bardağı su
Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel etimizi kızgın sıvı yağda uygunca kavuralım.
Etimizin lezzetinin kaybolmaması için mühürlüyoruz. Şayet dana etiyse bundan sonra düdüklüde yarım saat kadar pişiriyoruz. Suyunu pilavımızda kullanıyoruz.
Doğradığınız soğanları etimizin içine ek edip biraz daha kavuruyoruz.
Salçasını ve julyen doğradığınız yahut rendelediğimiz havuçları ek edip biraz daha kavuruyoruz.
Sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ek ediyoruz. (pirinçlerden evvel suyunu katarsak havuçlar pilavımızda daha hoş renk verecektir)
Kaynadıktan sonra pirinçimizi ek edip 25-30 dk kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun.
Sıvı yağ
2 su bardağı pirinç(tuzlu ılık suda 2 saat bekletelim)
Kuzu eti tercihen yoksa dana eti olabilir
1 adet soğan
3 adet havuç(havucun çok olması bu pilava daha çok renk ve lezzet katıyor)
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
3,5 su bardağı su
Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel etimizi kızgın sıvı yağda uygunca kavuralım.
Etimizin lezzetinin kaybolmaması için mühürlüyoruz. Şayet dana etiyse bundan sonra düdüklüde yarım saat kadar pişiriyoruz. Suyunu pilavımızda kullanıyoruz.
Doğradığınız soğanları etimizin içine ek edip biraz daha kavuruyoruz.
Salçasını ve julyen doğradığınız yahut rendelediğimiz havuçları ek edip biraz daha kavuruyoruz.
Sıcak suyumuzu ve tuzumuzu ek ediyoruz. (pirinçlerden evvel suyunu katarsak havuçlar pilavımızda daha hoş renk verecektir)
Kaynadıktan sonra pirinçimizi ek edip 25-30 dk kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun.