- Konu Yazar
- #1
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
500 gram tavuk göğsü
2 kase baldo pirinç
1 adet iri kuru soğan
5 adet havuç
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
4 kase sıcak su
Tuz
1 çay kaşığı kimyon (İsteğe nazaran arttırılabilir)
1 baş sarımsak
Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Öncelikle pirinçimizi 1 saat kadar ılık suda ıslatıyoruz.
1 çay bardağı sıvı yağımızı tenceremize koyup ısınmasını sağlıyoruz .
Daha sonra küp küp doğradığımız tavuk etlerimizi ekleyip yeterlice kavuruyoruz.
Suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
Akabinde yarım ay biçiminde doğradığımız soğanlarımızı ek ediyoruz biraz karamelize olana kadar kavuruyoruz.
İnce ince julyen doğradığımız havuçlarımızıda ek edip kavurmaya devam ediyoruz .
Havuçlarımızda kavrulunca salçamızı ekliyoruz kavrulmasını sağlıyoruz .
Sıcak suyumuzu ek edip uygunca kaynamasını bekliyoruz .
Suyumuz kaynayınca düzgünce yıkadığımız pirinçimizi tuz ve kimyonumuzu ek edip 1 baş sarımsağımızı yeterlice yıkayıp pilavımızın ortasına koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
15-20 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Pilavımızı 10 dakika kadar dinlendiriyoruz .
Daha sonra servise hazır arkadaşlar.
Afiyet olsun şimdiden olağanüstü oluyor tavsiye ederim
Not ;benim pirinçim 1 e 2 su kaldırıyor dilerseniz sizde kullandığınız pirinçe nazaran ayarlayabilirsiniz ve isteğe bağlı olarak kırmızı etlede yapılabilir
500 gram tavuk göğsü
2 kase baldo pirinç
1 adet iri kuru soğan
5 adet havuç
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
4 kase sıcak su
Tuz
1 çay kaşığı kimyon (İsteğe nazaran arttırılabilir)
1 baş sarımsak
Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Öncelikle pirinçimizi 1 saat kadar ılık suda ıslatıyoruz.
1 çay bardağı sıvı yağımızı tenceremize koyup ısınmasını sağlıyoruz .
Daha sonra küp küp doğradığımız tavuk etlerimizi ekleyip yeterlice kavuruyoruz.
Suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
Akabinde yarım ay biçiminde doğradığımız soğanlarımızı ek ediyoruz biraz karamelize olana kadar kavuruyoruz.
İnce ince julyen doğradığımız havuçlarımızıda ek edip kavurmaya devam ediyoruz .
Havuçlarımızda kavrulunca salçamızı ekliyoruz kavrulmasını sağlıyoruz .
Sıcak suyumuzu ek edip uygunca kaynamasını bekliyoruz .
Suyumuz kaynayınca düzgünce yıkadığımız pirinçimizi tuz ve kimyonumuzu ek edip 1 baş sarımsağımızı yeterlice yıkayıp pilavımızın ortasına koyuyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
15-20 dakika kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
Pilavımızı 10 dakika kadar dinlendiriyoruz .
Daha sonra servise hazır arkadaşlar.
Afiyet olsun şimdiden olağanüstü oluyor tavsiye ederim
Not ;benim pirinçim 1 e 2 su kaldırıyor dilerseniz sizde kullandığınız pirinçe nazaran ayarlayabilirsiniz ve isteğe bağlı olarak kırmızı etlede yapılabilir