SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kiloya yakın kuşbaşı et
1,5 su bardağı pirinç
1 tane büyük soğan
2 diş sarımsak
2 tane büyük havuç
30 gr kadar tereyağı
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz, karabiber isteğe nazaran kimyon
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle eti biraz zeytinyağı ile güzelce kavuruyoruz ve yarım su bardağı su döküp kapağını kapatıp 10 dakika kadar pişiriyoruz.
Pirinci yıkayıp süzüyoruz.
Soğanı yemeklik doğruyoruz.
Havuçları da rendeliyoruz yahut ince ince kibrit çöpü formunda doğruyoruz.
Önce tereyağımızı sonra soğan, sarımsak ve havuçlarımızı etimize ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz.
Pirinci de ekleyip karıştırmadan düzleştiriyoruz.Karıştırabilirsinizde lezzet birebir lezzet
Tuz ve karabiber ekleyip sıcak suyunu ek ediyoruz.
1,5 bardağından biraz fazla su döküp tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.
Suyun pirinçlerin az üzerini geçmesi kâfi.
10 dakika sonra ocağın altını kapatıp pilavımızı 20-30 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kiloya yakın kuşbaşı et
1,5 su bardağı pirinç
1 tane büyük soğan
2 diş sarımsak
2 tane büyük havuç
30 gr kadar tereyağı
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz, karabiber isteğe nazaran kimyon
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle eti biraz zeytinyağı ile güzelce kavuruyoruz ve yarım su bardağı su döküp kapağını kapatıp 10 dakika kadar pişiriyoruz.
Pirinci yıkayıp süzüyoruz.
Soğanı yemeklik doğruyoruz.
Havuçları da rendeliyoruz yahut ince ince kibrit çöpü formunda doğruyoruz.
Önce tereyağımızı sonra soğan, sarımsak ve havuçlarımızı etimize ekliyoruz ve biraz kavuruyoruz.
Pirinci de ekleyip karıştırmadan düzleştiriyoruz.Karıştırabilirsinizde lezzet birebir lezzet
Tuz ve karabiber ekleyip sıcak suyunu ek ediyoruz.
1,5 bardağından biraz fazla su döküp tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.
Suyun pirinçlerin az üzerini geçmesi kâfi.
10 dakika sonra ocağın altını kapatıp pilavımızı 20-30 dakika kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı