- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Öz disiplin sağlanması amacıyla kurallar koyarak oluşturulan disiplin yaklaşımına ne ad verilir?
Örgütsel disiplini sağlamada “havuç sopa” anlayışı yerine kişinin özdisiplini sağlamaya yönelik “olumlu disiplin” yaklaşımı öne çıkmıştır. Yapıcı disiplin olarak da adlandırılan olumlu disiplin yaklaşımı örgüt için gerekli kural ve dü- zenlemelere istekli olarak bağlılığı geliştiren yönetim biriminin bir fonksiyonudur.Insan kaynakları gelişim süreci önemli kilometre taşlarından hangisi ile başlamıştır?
İnsan gücü/iş gücü yönetiminin önemli kilometre taşlarından biri Sanayi Devrimi’dir. Aslında 18. yüzyılın ikinci yarısında İngiltere’de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine ve Amerika’ya yayılan Sanayi Devrimi pek çok açıdan son derece önemlidir.Ceza uygulamasında sıcak soba yaklaşımı nedir?
Ânî: Sıcak bir sobaya dokunduğunuzda elinizi yakarsınız. Eliniz hemen yanar. Bunun için sobayı suçlayamazsınız. Anında cezanın sebep-sonuç ilişkisini görürsünüz.
Disiplin yaklaşımları nelerdir?
Örgütsel disiplinin sağlanmasında iki temel yaklaşım söz konusudur. Birincisi personele ceza vererek disiplini sağlamak, diğeri ise personele ceza vermeden onda sorumluluk duygusu yaratarak disiplini gerçekleştirmektir (Geylan, 1992 : 192).Öz disiplin nasıl oluşturulur?
Sağlam Bir Öz Disipline Sahip Olmanız İçin Edinmeniz Gereken 5 Alışkanlık- Uyanır uyanmaz beyninizi eğitmeye başlayın.
- 2. Zevk alacağınız işler yerine, önce zor işlerinizi bitirin.
- 3. Zevk alacağınız etkinlikleri erteleyin.
- Hedefinize giden yoldaki bütün engellerden kurtulun.
- 5. Zihninizi daha iyi yönetmeyi öğrenin.
İnsan kaynakları gelişim süreci ne zaman başladı?
İlk kez Personel Yönetimi (PY) başlığı altında karşımıza çıkan “İnsan Kaynakları Yönetimi” (İKY) kavramının kökeni konusunda yapılan araştırmalar, bizi 19. yüzyıl sonu ile 20. yüzyıl başlarına götürmektir.
İnsan kaynakları gelişim süreci nasıl başladı?
İnsan kaynakları yönetiminin tarihsel süreç içindeki gelişim öyküsü incelendiğinde görülür ki bu konudaki ilk uygulamalar ABD’de gerçekleşmiştir. Sanayi devrimi sürecinde büyük sanayi kuruluşları, insan ögesini üretim artışı konusunda önemli bir etken olarak görüp kullanmışlardır.Uygulama tarzına göre disiplin kaça ayrılır?
Uygulama tarzına göre disiplini 2 boyutta değerlendirmek mümkündür. Bunlar dış kontrollü disiplin ve iç kontrollü disiplin (özdenetim).Disiplin nedir nasıl disiplinli olunur?
Öz disiplin esasen eylemlerinizi, davranışlarınızı ve duygularınızı kontrol etme konusundaki tutarlı yeteneğinizdir. Örneğin söz konusu mali durumunuz olduğunda öz disiplini borç biriktirmeme ve yatırım yapma planlarınıza bağlı kalma yeteneğiniz şeklinde yorumlayabiliriz.
Özdisiplin nasil kazanilir?
Adım adım Öz disiplini geliştirmenin 10 Yolu- 1- Kendinizi bilin.
- 2- Hedeflerinizi belirleyip, yapmanız gerekenlere başlayın.
- 3- Önce acıyı çekin ve hazzı yaşamayı erteleyin.
- 4-Kötü alışkanlıklardan kurtulup iyi alışkanlıklar edinin.
- 6- Replik ve sloganın gücünü kullanarak Öz Disipline de sadakat edin.