Oyunla ogretim nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Oyunla öğretim nedir?​

Oyunla öğrenme yaklaşımında öğrencilerin eğitim etkinliklerine aktif katılmaları ve zevk alarak öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Bu yaklaşımda oyun amaç değil araç olmaktadır. Oyun içinde eğitim değil “eğitim içinde oyun” üzerinde durulmaktadır.
Oyun değerlendirmesi nedir?
Oyun temelli değerlendirme, çocuğun tek başına, akranlarıyla, ebeveynleriyle ya da diğer bakıcılarla serbest veya özel oyunlarda nasıl oynadığının gözlenmesine dayalı alternatif gelişim değerlendirmesidir.
Oyun temeli nedir?
Oyun temelli öğrenmede değerlendirme, çocuğun ne söylediği, yaptığı ve oyunda temsil ettiği ve sorguladığı şeyleri belgeleyerek ve yansıtarak düşünce ve öğrenmeyi görünür kılmayı içerir.

Oyun incelemesi nasıl yapılır?​

Oyun değerlendirmesinde şu sorulara cevap aranmalıdır.
- Çocuk sınıfta amaçsızca vakit mi geçiriyor?
- Yetişkin desteği var mı?
- Başka çocuklarla mı yalnız mı oynuyor?
- Devam eden oyuna katılım sağlıyor mu?
- Oyuna katılmak için yetişkin desteği alıyor mu?
- Oyun sırasında arkadaşlarıyla iletişim kuruyor mu?
Oyuna dayalı değerlendirme nedir?
Oyun sırasında bir çocuğun gözlemlenmesi ve elde edilen bilgilerin analiz edilmesine oyuna dayalı değerlendirme denir. Çocukluk dönemindeki fonksiyonların değerlendirmesinde, örneğin zeka, algı,dil ve konuşma,ince ve kaba motor becerileri değerlendirmek için de kullanılmaktadır.
Oyun elementleri nelerdir?
Oyun elementlerini, alet edevat çantası olarak düşünebiliriz. Gerektiğinde kullanılması gereken araçlar ve aletlerdir, bu çantanın içerisindekiler her zaman yanımızda taşınmalıdır. Element’in TDK’ya göre anlamı “Kimyasal yöntemlerle ayrıştırılamayan veya bileşim yoluyla elde edilemeyen madde” demektir.

Oyun bağımlılığı günde kaç saat?​

Prof. Dr. Arıcak, oyun bağımlılığının aileler ve öğretmenler tarafından küçümsendiğine işaret ederek, “Biraz elinde tabletle gezen çocuk ya da günde 5-6 saatini oyun başında geçiren bir kişi hemen ‘bağımlı’ diye niteleniyor. Bağımlılık bir hastalıktır.
Oyun oynama bozukluğu nedir?
İOOB, oyun oynama üzerinde artan kontrol kaybı, tolerans ve içe çekilmeyi içeren bir dizi bilişsel ve davranışsal belirtiler ile gözlenen aşırı ve sürekli şekilde internette oyun oynama örüntüsü olarak tanımlanabilir.

Geri