AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Oyun terapisi hangi durumlarda uygulanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Oyun terapisi hangi durumlarda uygulanır?​

2,5 yaşından itibaren 12 yaşındaki çocuklara uygulanabilen oyun terapisi; çocuklarda var olan travmaları, depresyonu, kaygı ve takıntıları, eğer yaşadıysa cinsel istismarı, tuvaletini kaçırma problemini, uyku ve beslenme problemlerini, duygusal olarak bozuklukları ve düşünce sıkıntılarını ortaya çıkartabilen en …

Oyun terapisi nedir kimlere uygulanır?​

OYUN TERAPİSİ HANGİ DURUMLARDA, KİMLERE UYGULANIR?
- Oyun terapisi 3–11 yaş arası çocuklara uygundur.
- Boşanmış ailelerin çocuklarına,
- Evlat edinilmiş veya terkedilmiş çocuklara,
- Aile içi şiddet gören çocuklara,
- Hiperaktivite ve Dikkat eksikliği tanısı almış çocuklara,
- Okulda zorbalık gören veya zorbalık yapan çocuklara,

Oyun terapisti kimler olabilir?​

Oyun terapisti kimler olabilir?
Kimler Oyun Terapisi Eğitimini Alabilir? Oyun Terapisi Eğitimine Psikoloji, PDR, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Özel Eğitim, Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği mezunları ve öğrencileri ile birlikte Sosyal Hizmet Uzmanları, Doktorlar, Pedagoglar, Hemşireler ve Öğretmenler katılabilir.

Nasil oyun terapisti olunur?​

İyi bir oyun terapisti olmak için Psikoloji veya Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü bitirilmeli ve Oyun Terapisi Eğitimi alınmalıdır. Oyun Terapisi Eğitimi, üniversitelerin sürekli eğitim merkezleri, üniversite onaylı kurumlar veya Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı kurumlar aracılığıyla verilmektedir.

Oyun terapisi ücretleri ne kadar?​

Özel olmayan hastaneleri poliklinikler ve danışmanlık ofislerinde oyun terapisi seans ücretleri 100 ila 250 TL arasında değişmektedir. Online oyun terapisi seans ücretleri 50-400 TL arasında değişiklik gösterebilir.

Oyun terapisi eğitimi nereden alınmalı?​

Oyun terapisi eğitimi nereden alınmalı?
Oyun terapisti olmak isteyen kişiler için oyun terapisi eğitimi, üniversitelerden veya uzun dönem eğitim veren çeşitli merkezlerden alınmalıdır. Oyun terapisini bilgilenme amacıyla veya hobi olarak almak isteyen kişiler ise, online eğitim platformlarından alabilir.

Oyun terapisi, çocukların duygusal ve zihinsel sağlıklarını desteklemek amacıyla kullanılan bir tedavi yöntemidir. Çocukların duygusal bozuklukları, davranış sorunları, travmaları gibi konularda yardımcı olabilir. Oyun terapisi genellikle 2,5 yaşından itibaren 12 yaşındaki çocuklara uygulanır. Bu yöntem, çocukların duygusal ifadelerini, düşüncelerini ve travmalarını oyun aracılığıyla açığa çıkarmalarına yardımcı olur.

Oyun terapisi, genellikle şu durumlarda uygulanabilir:
- Var olan travmalar
- Depresyon
- Kaygı ve takıntılar
- Cinsel istismarın yaşanması durumunda
- Tuvaletini kaçırma problemleri
- Uyku ve beslenme problemleri
- Duygusal bozukluklar
- Düşünce sıkıntıları

Oyun terapisi sadece çocuklara değil, aynı zamanda oyun terapistlerine de önemli bir rol düşmektedir. Oyun terapisti olabilmek için genellikle Psikoloji veya Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık gibi ilgili bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Ek olarak, Oyun Terapisi Eğitimi almak da önemlidir. Bu eğitim genellikle üniversitelerin sürekli eğitim merkezleri veya Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı kurumlar aracılığıyla verilmektedir.

Oyun terapisi eğitimi almak isteyen kişilerin, üniversitelerden veya uzun dönem eğitim veren merkezlerden destek alması önerilmektedir. Ayrıca, online eğitim platformları da bu konuda kaynak olabileceği gibi, hobi amaçlı oyun terapisi bilgisi edinmek isteyen kişiler için de faydalı olabilir. Eğitim seviyesi ve deneyimleri doğrultusunda, oyun terapisti adaylarının farklı alanlardan gelmesi de mümkündür. Bu alanda çalışmak isteyenlerin ilgili eğitimleri alarak yetkinlik kazanmaları ve sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri önemlidir.

Geri