AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Oyun temelli ogrenmenin ozellikleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Oyun temelli öğrenmenin özellikleri nelerdir?​

Oyun yoluyla öğrenmenin 3 temel özelliği vardır:

Oyun tabanlı öğrenme nedir?​

Oyun Tabanlı Öğrenme bilgisayar oyunlarının sınıf içerisine gerçekten dahil olduğu yaklaşımdır. Bu oyunlar genellikle belli bir konuyla ilgili öğrencilerin ilgilerini çekerek ve motivasyonlarını arttırarak ders sürecine daha fazla dahil olmalarına imkan tanırlar.
Neden oyun temelli öğrenme?
Oyun temelli öğrenme sayesinde öğrenciler anında geri bildirim alıyorlar; bu da yeni edindikleri beceriler hakkında kendilerine güven duymalarına yardımcı oluyor. Oyun tabanlı eğitim entelektüel büyüme ve problem çözme yeteneklerini uyaran mantıksal düşünmeyi teşvik ederek öğrenmeleri sağlıyor.

Oyunla öğretim nedir?​

Oyunla öğrenme yaklaşımında öğrencilerin eğitim etkinliklerine aktif katılmaları ve zevk alarak öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Bu yaklaşımda oyun amaç değil araç olmaktadır. Oyun içinde eğitim değil “eğitim içinde oyun” üzerinde durulmaktadır.

Oyun temelli öğrenme de Öğretmenin görevi nedir?​

Bu durumda oyun temelli öğrenme sürecinde öğretmenin, çocukların öğrenmesine olanak sağlayacak eğitim ortamını hazırlama ve sürecin çocuklar tarafından yürütülmesine olanak tanıma gibi önemli bir görevi bulunmaktadır.
Oyun temelli değerlendirme nasıl yapılır?
Oyun temelli değerlendirme, çocuğun tek başına, akranlarıyla, ebeveynleriyle ya da diğer bakıcılarla serbest veya özel oyunlarda nasıl oynadığının gözlenmesine dayalı alternatif gelişim değerlendirmesidir.

Dijital oyun tabanlı öğrenme nedir?​

Oyun temelli öğrenme, baştan beri uyarlamalı olarak inşa edilmiştir. Üretim sürecinde oyun test edilir ve daha etkili bir öğrenme aracı olarak ayarlanır. Sahada yeni bilgiler ortaya çıktıkça veya eğitim yaklaşımları ayarlandıkça, oyun onlara uyacak şekilde değiştirilebilir.

Oyun yontemi nedir?​

Eğlenceli nitelikteki çeşitli etkinliklerin ders konularıyla da bütünleştirilerek sınıf ortamında yapılmasına dayanan bir tekniktir. Bu yolla öğrenme konularının pekiştirilmesi ve öğrencilerin fiziksel ve zihinsel yeteneklerini daha rahat bir ortamda geliştirmeleri amaçlanır.
Oyun temelli öğrenme niçin etkili bir ders anlatma yöntemidir?
Oyun temelli öğrenmede, eğitimciler, öğrenme sürecinde yeni kimlikler kazanma deneyimi de dahi olmak üzere her çocuğun görüşlerini, fikirlerini ve teorilerini onurlandırır; hayal gücü ve yaratıcılıklarını, ilgi alanlarını ve deneyimlerini onurlandırır.

Oyuna dayalı değerlendirme nedir?​

Oyun sırasında bir çocuğun gözlemlenmesi ve elde edilen bilgilerin analiz edilmesine oyuna dayalı değerlendirme denir. Çocukluk dönemindeki fonksiyonların değerlendirmesinde, örneğin zeka, algı,dil ve konuşma,ince ve kaba motor becerileri değerlendirmek için de kullanılmaktadır.

Oyun yöntemi nedir?​

Oyun değerlendirmesi nedir?

Oyun temelli tanıma ve değerlendirme tekniği nedir?​

Geri