Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Oyun gelistiricisi olmak icin ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye

Oyun geliştiricisi olmak için ne yapmalıyım?​

Üniversitelerin yazılım ve programlama ile ilgili bölümlerinden mezun olanlar ya da yazılım ve programlama konusunda eğitim alanlar, Oyun Geliştiricisi olabilir. Ancak dünya genelinde bakıldığı zaman, herhangi bir eğitim almamasına rağmen oyun geliştiricisi olan kişiler de bulunur.

Iyi bir yazılımcı olmak için ne yapmalıyız?​

Iyi bir yazılımcı olmak için ne yapmalıyız?
İyi Programcı Nasıl Olunur
- Yetenek. Ne yalan söyleyeyim, bana göre yetenek bu işin önemli bir parçası.
- Merak.
- Zaman.
- İngilizce.
- Algoritma ve veri yapısı
- Assembly kullanarak küçük bir program yazın.
- Küçük bir programlama dili geliştirin.
- Farklı paradigmalara sahip diller öğrenin.

Developer nasıl olunur?​

Developer (Geliştirici) Nasıl Olunur? Yazılım geliştirici, developer olmak için kişilerin yazılım alanında kendilerini olabildiğince geliştirip alanında uzman kişiler haline dönüşmesi gerekmektedir. Ancak bu mesleğini belgelemek adına ön lisans, lisans ya da yüksek lisans seviyelerinde eğitim almaları gerekmektedir.

Iyi bir yazılımcı neler bilmeli?​

Iyi bir yazılımcı neler bilmeli?
İşte her yazılımcının bilmesi gereken 10 şey;
- Veri yapıları ve algoritmalar.
- Sürüm kontrolü (Git)
- Metin editörleri (Vim)
- Tümleşik geliştirme ortamları (IDE)
- Veri tabanı ve SQL.
- UNIX veya Linux.
- Microsoft Excel.
- Programlama dilleri.
Ne kadar sürede developer olunur?​
Benim şahsi fikrim 6-8 ay sıkı çalışma ile Junior bir developer olunabilir. Profesyonel bir Full stack olmak için gerçekten yıllarını vermen gerekiyor.

Developer ne kadar kazanıyor?​

Developer ne kadar kazanıyor?
Front-end Developer: Junior: 8.947 TL. Middle: 13.930 TL. Senior: 20.540 TL.

Oyun programcısı ne iş yapar?​

Oyun programcısı, yazılım mühendisi ve programlamacı olup, öncelikle video oyun geliştirme araçlarını video oyunları için üreten veya yazılımı için kod tabanını geliştiren bilgisayar bilimcisidir. Oyun programlama bir “oyun programcısı” terimidir ve alt dal olarak pek çok özel uzmanlık alanı disiplini bulunmaktadır.

Oyun geliştiricisi olmak isteyen kişiler için belirli adımlar ve bilgi birikimlerine sahip olmak önemlidir. İşte oyun geliştiricisi olmak için yapmanız gerekenler ve önemli noktalar:

1. Üniversitelerin yazılım, bilgisayar mühendisliği veya ilgili bölümlerinden mezun olmak, temel programlama ve yazılım bilgisine sahip olmanızı sağlayacaktır. Ancak, eğitim almadan da oyun geliştiricisi olabilen kişiler bulunmaktadır.

2. Oyun geliştirme süreci hakkında bilgi edinmek için online kaynaklardan yararlanabilir, oyun geliştirme platformları ve araçlarını deneyerek tecrübe kazanabilirsiniz.

3. Programlama dillerine hakim olmak önemlidir. C#, C++, Java gibi oyun geliştirme alanında sıkça kullanılan dilleri öğrenmek size avantaj sağlar.

4. Oyun motorlarına (Unity, Unreal Engine gibi) ve geliştirme araçlarına hakim olmak oyun geliştirme sürecinde size kolaylık sağlar.

5. Grafik tasarımı, 3D modelleme ve animasyon gibi alanlarda da temel bilgilere sahip olmanız oyun geliştirme sürecinde faydalı olacaktır.

6. Oyun test etme ve hata ayıklama süreçlerini iyi anlamak ve uygulamak, oyunun kalitesini artırmanıza yardımcı olacaktır.

Unutmayın ki oyun geliştirme alanı sürekli gelişen bir sektördür, bu nedenle teknolojiyi takip etmek ve kendinizi sürekli olarak yenilemek önemlidir. Başarılı ve yaratıcı bir oyun geliştirici olmak için sabır, azim ve sürekli öğrenme isteği çok önemlidir.

Geri