- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 234.005
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Oyun çocuğun hayatında neden bu kadar önemlidir?
Oyun oynamak çocukları bedensel, duygusal, sosyal ve zihinsel olarak geliştirir. Yapılan araştırmalarda, oyun oynamanın sinir hücrelerinin ve sinaps bağlantılarının gelişmesine katkıda bulunduğu görülmüştür. Ayni zamanda, oyun oynama deneyimi, beyindeki üzüntü, kaygı, öfke gibi olumsuz hisleri ortadan kaldırmaktadır.Bebeklerin hayali oyun oynaması neyin göstergesidir?
Bir çeşit taklit etme oyunu da diyebiliriz. Hayali oyun oynamak normal gelişim gösteren bir çocuk için vazgeçilmezdir. Çünkü bir çocuğun hayali oyunları oynayabilmesi hem zihinsel hem de duygusal açıdan belirli bir gelişim düzeyine gelmiş olduğunu gösterir.Oyuncağın önemi nedir?
Oyuncaklar, çocuğun seçme, değerlendirme duygusunu ve yaratıcılığını geliştirirken aynı zamanda da kendi kendine karar verebilme ve belirli alanlarda beceriler kazanmasına da olanaklar hazırlamaktadır.
Erken çocukluk eğitiminde dış mekan oyunlarının çocuğun gelişimi ve öğrenmesi açısından önemi nedir?
* Dış mekan ile çocuklar kendilerini ifade edebilmeyi öğrenmektedirler. Kendilerine güven duyarak karar verme ve organizasyon becerilerini geliştirirler. * Dış mekan ile çocuklar birbirleriyle işbirliği içerisinde oyun oynarlar. Dış mekan, çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerini destekler.Neden oyun oynarlar?
Oyun; çocuğu yetişkin hayata hazırlayan en etkin yoldur. Çocuğun fiziksel, sosyal ve bilişsel yeteneklerinin gelişimine katkı sağlar. Oyun bir çocuğun zihinsel gelişiminin bir aynası olmakla birlikte bedensel ve duyusal gelişiminde de aktif bir rol oynar. Kişiliğin olumlu bir yönde gelişmesine katkı sağlar.Oyun bize ne öğretir?
3- Oyun oynamak çocuklardaki “ konuşma” potansiyelini arttırır. 4- Oyun oynamak çocuklara kurallara uymasını öğretir, eğer kurallara uymaz ise neler olacağını deney imleme şansını sunar. 5- Oyun oynamak çocuklardaki “çözüm bulma“ duygusunu geliştirir. 6- Oyun oynamak çocuklardaki “paylaşma” duygusunu geliştirir.