AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Oyle bir yerdeyim ki kime ait?

Editör

Yeni Üye

Öyle bir yerdeyim ki kime ait?​

Ahmet Kaya’nın, 1985 yılında sözlerini Hasan Hüseyin Korkmazgil’in yazdığı, müziğini kendisinin yaptığı vokalistliğini ise Selda Bağcan’ın yaptığı “Öyle bir yerdeyim ki” şarkısı günlerdir dilimde. Ahmet Kaya bu şarkıyı ilk 1985 yılında ikinci albümü “Acılara Tutunmak” da seslendirmiş.

Yaprak döker bir yanımız kime ait?​

Yaprak döker bir yanımız kime ait?
Öbür yanımız bahar bahçe! Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in şiiri Ahmet Kaya ile Selda Bağcan’ın sesiyle buluşunca dinlememek, düşünmemek ve hangi yanımız daha ağır diye sormamak elde değil.

Dostum dostum kimin şiiri?​

Dostum Dostum (Bin Cefalar) Şiiri – Pir Sultan Abdal.

Öyle bir yerdeyim ki ne gitmesi?​

Öyle bir yerdeyim ki ne gitmesi?
Öyle bir yerdeyim ki; ne gitmesi mümkün, ne kalması mümkün olan. Vazgeçmekle direnmek arasında, akla karanın tam ortasındayım… kaybetmenin arifesinde, yeni bir hayatın eşiğindeyim.. kalsam canım yanacak, gitsen hayatim…
Dostum Dostum şarkı sözü kime ait?​
“Dostum dostum” olarak arşiv kayıtlarına geçen ve sayısız saz ve ses sanatçısı tarafından icra edilen sözleri Pir Sultan Abdal’a ait eserin müzik düzenlemesi kendisine aittir.

Öyle bir yerdeyim ki ne gitmesi mümkün?​

Öyle bir yerdeyim ki ne gitmesi mümkün?

Dostum Dostum Filmi ne zaman çekildi?​

Yıl | 2005
Özellikler | Renkli
Yönetmen | Aykut Düz
Senaryo | Mesut Esef, Aykut Düz
Yapımcı | Erdal Bölükgiray

Dostum Dostum ilahi mi?​

Dostum Dostum ilahi mi?
Dostum Dostum | Abdurrahman Önül – İlahi.

Dostum Dostum sözleri kime ait?​

Dostum dostum türküsü Pir Sultan Abdal tarafından söylenmiş; aşıklık geleneği içinde kuşaktan kuşağa aktarılmış; bu sırada küçük değişikliklere uğramıştır.

Dostum Dostum türküsünü kim söylüyor?​

Dostum Dostum türküsünü kim söylüyor?
Zara – Dostum Dostum – YouTube.
Ali Sultan kimdir?​
1947 yılında sivas’ın yıldızeli ilçesinin yusufdoğan köyü’nde dünyaya gözlerini açan ali sultan, ilk bağlama dersini ilkokul öğretmeninden aldıktan sonra âşık hamit şeker’in verdiği destekle ozanlığa ilk adımlarını attı. ortaokul yıllarında okullar arası müsamerelerde birinci olarak kendini gösteren ali sultan, âşık …

Dostum Dostum şarkısını ilk kim söyledi?​

Dostum Dostum şarkısını ilk kim söyledi?
türk halk müziğinin en zarif hanımefendi sanatçılarından olan avukat ve türkiye’nin ilk halk müziği profesörü can etili ile büyük ozan arif sağ’ın beraberce de seslendirdikleri bir türkü.

Ali Sultan kimdir nerelidir?​

Asıl adı Ali Tozkoparan olan Âşık Ali Sultan, 1947 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Yusufoğlu köyünde dünyaya gelmiş ancak, nüfus kayıtlarında doğum tarihi 1944 olarak yazılmıştır. Babasının adı Muharrem, annesinin adı ise Fatma’dır.

Dostum dostum türküsünün sözleri kime ait?​

Dostum dostum türküsünün sözleri kime ait?

Dostum Dostum Turkusunu kim söylüyor?​

Dostum Dostum (Selda Bağcan)

Ahmet Kaya'nın "Öyle bir yerdeyim ki" şarkısının sözleri Hasan Hüseyin Korkmazgil'e aittir ve müziği Ahmet Kaya'ya aittir. Bu şarkıda vokalistlik ise Selda Bağcan tarafından yapılmıştır. 1985 yılında Ahmet Kaya tarafından seslendirilen bu şarkı, ikinci albümü olan "Acılara Tutunmak"ta yer alıyor.

Hasan Hüseyin Korkmazgil'in "Yaprak döker bir yanımız kime ait?" isimli şiirinin Ahmet Kaya ve Selda Bağcan tarafından seslendirildiği şarkı, dinleyenleri duygusal bir yolculuğa çıkarıyor. Şiirdeki derin anlamlar ve duyguları Ahmet Kaya ve Selda Bağcan'ın yorumuyla dinlemek gerçekten etkileyici olabilir.

"Dostum dostum" şiiri ise Pir Sultan Abdal'a aittir. Bu şiir nice saz ve ses sanatçıları tarafından icra edilmiş ve hala sevilen bir eser olarak varlığını sürdürmektedir.

Ahmet Kaya'nın "Öyle bir yerdeyim ki" şarkısıyla ilgili olarak dile getirilen duygu ve düşünceleriniz oldukça dokunaklı ve etkileyici. Şarkıda yer alan sözler gerçekten insanı derinden etkileyebilecek cinsten.

"Dostum Dostum" şarkısının sözleri Pir Sultan Abdal'a aittir ve bu eser, geleneksel aşıklık geleneği içinde kuşaktan kuşağa aktarılarak günümüze kadar gelmiştir.

Ali Sultan, Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Yusufoğlu köyünde doğmuş bir ozandır. İlk bağlama dersini ilkokul öğretmeninden alan Ali Sultan, âşıklık geleneği içinde kendine özgü bir yer edinmiştir.

"Dostum Dostum" türküsü ilk olarak Türk halk müziği profesörü Can Etili ile Arif Sağ tarafından seslendirilmiştir. Bu türkü, pek çok sanatçı tarafından farklı yorumlarla seslendirilmiş ve sevilmiştir.

Âşık Ali Sultan asıl adı Ali Tozkoparan olan bir ozandır. 1947 yılında Yusufoğlu köyünde dünyaya gelmiş ve ozanlık geleneği içinde önemli bir yer edinmiştir. Babasının adı Muharrem, annesinin adı ise Fatma'dır.

"Dostum Dostum" türküsünün sözleri Pir Sultan Abdal'a aittir ve günümüzde hala birçok sanatçı tarafından seslendirilmektedir.

Son olarak, "Dostum Dostum" türküsünü Selda Bağcan seslendirmektedir. Bu türkü, Sezen Aksu'nun da yorumuyla tanınmıştır ama Selda Bağcan'ın yorumu da oldukça etkileyicidir.