Öyle bir dua ki

theking

Yeni Üye
Hz Ali rasülümüzden sav nakletti Hakikat şu ki Cibril as Rasülüllah efendimize geldi Cebrail as Rasülümüzün yanında iken Ebu Zer çıka geldi
Cibril as Ebu Zer’e baktı Ya RasulAllah ben bu zatı tanıyorum bu Ebu Zerdir dedi
Rasülümüz buyurdu:
—Ey Allah’ın emini ey Cebrail siz Ebu Zer’i nerden tanıyorsunuz
—Evet Ya RasulAllah seni hak ile peygamber gönderen Allah’a yemin ederim ki sema arasında Ebu Zer tanınmıştır[Yani ehli arzda tanındığından melekler arasında daha fazla tanınmıştır]
—Rasulümüz; Bu fazla tanınması ne içindir?
—Yaptığı duadan dolayıdır Melekler onun yaptığı duaya hayran kalmışlardır Ya RasulAllah sen yaptığı o duayı ona sor

Rasüllulah efendimiz Ya Ebu Zer senin yaptığın bir dua var mıdır?
—Ebu Zer; Ya RasulAllah anam babam sana feda olsun ki var Bana kimse öğretmedi o duayı Ancak o dua on cümledir o duayı Rabbim bana ilham etmiştir Ben o dua ile her gün 2kere dua ediyorum Kıbleye dönüyorum uzun müddet tespih ediyorum Ona hamd ediyor tekbir getiriyorum

Senin ümmetinden bir kimse o dua ile dua etmeye görsün ancak onun günahları af olunur ki onun günahı denizköpüğünden daha fazla yerdeki topraktan daha fazla olsa bile Senin ümmetinden bir kimse bu dua ile mevlasına kavuşmaya görsün o kimseye cennet âşık olur

Allaümme innii es’e lüke iimaanen daaimen ve es’e lüke kalben haaşian ve es’e lüke ılmen naafian ve es’e lüke yakıiinen saadigan ve es’e lüke diinen gıyemen ve es’elükel afiyete min külli beliyyeh ve es’e lüke temaamel aafiyeh ve es’e lüke devaamel aafiyeh ve es’elükeş şükra alel aafiyeh ve es’elükel ğinaa alennaas

Ey benim Allah’ım ben senden son nefeste çalınmayacak daimi bir iman menfaat veren bir ilim dosdoğru sadık olan kesin iman dosdoğru din her beladan afiyet afiyetin tamamı afiyetin devamını afiyete karşı şükür etmemi insanlara karşı tok gözlülük istiyorum huşuu sahibi feyizli bir kalp

Geri