AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ovaleks icinde ne var?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ovaleks içinde ne var?​

içerisinde poligliserol, propilen glikol, sorbitol, polisorbat, hint yağı ve e-432 içeren kullanımı son derece tehlikeli bir gıda katkı maddesi.

Ovaleks nedir nasıl kullanılır?​

Ovaleks pasta yapımında kullanılan bir katkı maddesidir. Pandispanya ve kek yapımında kullanılan bu katkı malzemesi emülgatör ve stabilizatör işlevi görmektedir. Jel kıvamındaki ovaleks pasta tabanlarında da sıkça kullanılmaktadır.
OVALETTE Pasta Katkı Maddesi maddi tasarrufun yanında pastacılara kalite ve kolaylık getiren mükemmel bir üründür. Hazırlanışı: Bütün malzeme miksere konulur.2dk orta, 3dk hızlı devirde çırpılır. İsteğe göre bir miktar Ovalette Kakao tozu ilave edilir.160-180 derecelik fırında pişirilir.
Ovalette pasta katkı maddesi nedir?
Ovalette: Pandispanya,rulo ve keklerde kullanılan emülgatör ve stabilizatör işlevi gören jel formunda bir katkı maddesidir. Hazır keklerde, pasta tabanlarında kullanılıyor. Emülgatör adıyla ünlü bir marka da bu katkı maddesinin satışını yapıyor. Yabancılarda daha çok “sponge gel” olarak biliniyor.
1 yemek kaşığı Ovaleks kaç gram?
Nişasta (1.5 Yemek Kaşığı Tepeleme) 30 Gr.

Ovaleks nasıl muhafaza edilir?​

Saklama Koşulları : Serin ve kuru yerde ambalajın ağzı kapalı şekilde muhafaza edilmelidir.

15 gr Ovaleks kaç kaşık?​

15 Gr. Ovaleks (1 Tatlı Kaşığı)
Kekiniz fırında tam kıvamında kabardıktan sonra çıkar çıkmaz sönüyorsa bir diğer sebebi de ısı değişimi olabilir. Kekinizi fırından almadan önce fırının kapağını hafif aralayın. Fırını kapatın ve ısının yavaş yavaş değişmesini sağlayın. Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın.
Ovalette kabartma tozu nedir?
Ürün Açıklaması : % 1-2 arasında kullanılmalıdır.Pandispanya, kek ve rulo üretimlerinde kullanılır.
Pasta katkı maddesi neden kullanılır?
Hamurun hacminin artmasını sağlar ve canlılık kazandırır. Son üründeki yapıyı düzenleyerek bayatlamasını geciktirir ve lezzetini korur. Ürüne kazandırdığı süngerimsi yapı sayesinde yenilen ürünün damağa yapışmasını engeller. Dondurma yapımında homojen yapı sağlayarak kesikliği ve buzlanmayı (kristalleşmeyi) önler.

Poğaça katkı maddesi ne ise yarar?​

Avantajları: Poğaça hamurunuzun çökmeden uzun süre kalmasını ve daha iyi hacim almış, içyapısı düzenli , yağ kusmayan, yumuşak poğaçalar üretmenizi sağlar.

25 gr Ovaleks kaç kaşık?​

25 Gr. Nişasta (1.5 Yemek Kaşığı Tepeleme) 30 Gr. Kakao (1.5 Yemek Kaşığı Tepeleme)
Ürün Açıklaması : 1 kg Ovalette Sade Kek Toz Karışımı, 400 gr yumurta, 350 gr sıvı yağ, 160 ml su, Tüm malzemeler miksere alınır.Orta devirde 5-7 dk. karıştırılır.Elde edilen hamur,kek kalıbına alınarak önceden 180-190 derece ısıtılmış fırında 45-60 dk. pişirilir. İsteğe göre çeşitli dolgu malzemleri kullanılır.
Ovalette pastacılık karışımı nasıl kullanılır?
şişe Kullanım alanları : Dondurmalarda, yenilebilir buzlarda, pastalarda, hafif fırıncılık ürünlerinde, kek veya kurabiye hamurlarında isteğe göre %4 ile %8 oranında kullanılabilir.
 
Geri
Üst