AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

OTV indirimi olursa ne olur?

Editör

Yeni Üye

ÖTV indirimi olursa ne olur?​

ÖTV İNDİRİMİ ZAMANLA YANSAYABİLİR Yani 400 – 450 bin bandında olan arabalarda 30-35 bin TL indirim oluyor. Şöylede bir durum var piyasada sıfır araba sıkıntısı var. Bu yansımanın oluşması zaman alabilir. Bu indirim ikinci el piyasasına da olumlu yansıyacaktır.

ÖTV yi kim alır?​

ÖTV yi kim alır?
İthalatçı ve ilk satıcılar, ilgili mal için devletin o malın nitelikleri veya elde edilme kriterleri doğrultusunda belirlemiş olduğu oran ya da maktu doğrultusunda ÖTV bedelini belirler. Bu bedel malın ithal edilmesi ve/veya satılması sürecinde ödenmiş olur. Motorlu taşıtlarda ise mükellef nihai tüketicidir.

Araç ÖTV nereye ödenir?​

Araç ÖTV nereye ödenir?
Özel Tüketim vergisi bir harcama vergisidir. Özel Tüketim vergisi beyanname verme süreleri içinde ödenir. Özel Tüketim Vergileri ödemesi vergi dairelerinin anlaşma yapmış olduğu bankalar kanalı ile buna internet bankacılığı da dahildir.

ÖTV indirimi kimler için geçerli?​

Vergilendirilmiş fiyatı 330.800 TL’yi aşmayan ve 87.03 tarife pozisyonunda yer alan araçlar için ÖTV indirimi değerlendirilebilir. 87.04 tarife pozisyonunda yer alıp 2800 cc motor hacmini geçmeyen araçlar için ÖTV indiriminden yararlanılabilir.

ÖTV indirimi süresi ne kadar?​

ÖTV indirimi süresi ne kadar?
ÖTV İNDİRİMİ – 2022 yılında sıfır model araçlarda indirim sürprizi yaşanacak. 2022 ÖTV düzenlemesi sonrası yeni oranlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Motor silindir hacmi 1600 santimetre küpe kadar olan otomobillerde yüzde 45, yüzde 50, yüzde 60, yüzde 70 ve yüzde 80 olarak belirlendi.

Araç ÖTV kim öder?​

Araç ÖTV kim öder?
ÖTV, KDV gibi aynı malın her el değiştirmesinde doğmaz. Malın ithal edilmesi veya üretilen malın ilk alıcısına teslimi nedeniyle ÖTV doğar. Motorlu taşıtlarda ise nihai tüketici adına ÖTV ödemek gerekir. Verginin mükellefi ithalatçılar ve ilk satıcılar olmaktadır.
ÖTV ne zaman kondu?​
22 asıl ve 8 geçici maddeden oluşan 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu 1 Ağustos 2002 tarihi itibariyle yürürlüğe konulmuştur. ÖTV’nin uygulamaya konulmasıyla Taşıt Alım Vergisi, Trafik tescil harçları gibi 13 adet vergi uygulamadan kalkmıştır.

ÖTV muafiyeti nereye ödenir?​

ÖTV muafiyeti nereye ödenir?
Buna göre bu istisna kapsamında, bedeli söz konusu tutarın altında olan taşıtların iktisap edilmesi mümkündür. Gümrüklenmiş değeri bu şekilde belirlenen, tutarı aşan taşıt ithal etmek isteyen malul veya engellilerce, ilgili gümrük idaresine özel tüketim vergisinin beyan edilip ödenmesi gerekir.

ÖTV Ödeme Belgesi Nereden Alınır?​

ÖTV Ödeme Belgesi Nereden Alınır?
Motorlu araç ticareti yapan mükelleflerin merkez ve şubelerinde düzenledikleri 2A numaralı ÖTV beyannamesini internet vergi dairesini kullanarak elektronik ortamda gönderebilmeleri için katma değer vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi dairesine, “2A Numaralı ÖTV Beyannamesini Gönderme Talep Formu” ve ekini …

Geri