AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Otururken Hangi Dualar Okunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Otururken Hangi Dualar Okunur? sorusu, birçok Müslümanın merak ettiği bir konudur. Namaz kılmadan önce ve sonra dua etmek önemlidir. Otururken okunacak dualar da bu bağlamda büyük bir öneme sahiptir. Seccadeye otururken okunacak dualar arasında “Ettehiyyatü” duası önemli bir yer tutar. Ayrıca otururken okunan dua olarak “Rabbena Atina” ve “Rabbenağfirli” duaları da sıkça tercih edilir. Otururken hangi duaların okunacağı konusunda Hadis-i Şerifler de rehberlik eder. Bu dualar, insanın Allah’a yakınlaşmasına ve manevi huzur bulmasına yardımcı olur.
İçindekiler

Otururken Hangi Dualar Okunur?​

Otururken hangi dualar okunur sorusu, birçok kişinin merak ettiği bir konudur. İslam dinine göre, otururken çeşitli dualar okunabilir. Bu dualar, Allah’a hamd etmek, O’na şükretmek ve O’ndan yardım istemek amacıyla okunur. Otururken okunan dualar, kişinin iç huzurunu artırır ve Allah’a olan bağlılığını pekiştirir.
Bununla birlikte, otururken okunabilecek dualar arasında en çok bilinenleri şunlardır:

1. Allah’ım! Senden af ve mağfiret dilerim.​

Bu dua, kişinin günahlarının affedilmesi ve Allah’ın rahmetine nail olması için okunur. İçtenlikle yapılan bu dua, kişinin manevi huzurunu artırır.

2. Rabbim! Bana hikmet ver ve beni salih kullarının arasına kat.​

Bu dua, kişinin Allah’tan bilgelik ve doğru yolda olma isteğini ifade eder. Kişi, bu duayı okuyarak Allah’ın kendisine doğru yolu göstermesini diler.

3. Allah’ım! Bana sabır ver.​

Bu dua, kişinin zorluklarla karşılaştığında sabırlı olabilmesi için okunur. Sabır, İslam dininde önemli bir erdemdir ve bu dua, kişinin sabır konusunda yardım istemesini ifade eder.

4. Allah’ım! Bana afiyet ver.​

Bu dua, kişinin sağlık ve esenlik isteğini ifade eder. Kişi, bu duayı okuyarak Allah’tan kendisine afiyet ve sağlık vermesini diler.

5. Allah’ım! Bana güzel ahlak ver.​

Bu dua, kişinin güzel ahlaka sahip olma isteğini ifade eder. İslam dininde güzel ahlak, önemli bir erdemdir ve bu dua, kişinin ahlaki değerlerini güçlendirmesini dilemesini ifade eder.

6. Allah’ım! Bana rızık ver.​

Bu dua, kişinin geçim sıkıntısı yaşamaması ve Allah’ın rızık kapılarını açması için okunur. Kişi, bu duayı okuyarak Allah’tan kendisine bol rızık vermesini diler.

7. Allah’ım! Bana hidayet ver.​

Bu dua, kişinin doğru yolu bulması ve Allah’ın rehberliğine nail olması için okunur. Kişi, bu duayı okuyarak Allah’tan kendisine hidayet vermesini diler.

8. Allah’ım! Bana merhamet et.​

Bu dua, kişinin Allah’ın merhametinden nasiplenmesini istemesini ifade eder. Kişi, bu duayı okuyarak Allah’tan kendisine merhamet etmesini diler.

9. Allah’ım! Bana bağışla.​

Bu dua, kişinin günahlarının affedilmesini istemesini ifade eder. Kişi, bu duayı okuyarak Allah’tan kendisine bağışlanma ve affedilme dileğinde bulunur.

10. Allah’ım! Bana güven ver.​

Bu dua, kişinin Allah’a olan güvenini ifade eder. Kişi, bu duayı okuyarak Allah’tan kendisine güven vermesini diler.

11. Allah’ım! Bana ilim ve irfan ver.​

Bu dua, kişinin bilgi ve anlayış sahibi olma isteğini ifade eder. Kişi, bu duayı okuyarak Allah’tan kendisine ilim ve irfan vermesini diler.

12. Allah’ım! Bana huzur ver.​

Bu dua, kişinin iç huzurunu sağlaması için okunur. Kişi, bu duayı okuyarak Allah’tan kendisine huzur vermesini diler.

13. Allah’ım! Bana affet.​

Bu dua, kişinin günahlarının affedilmesini istemesini ifade eder. Kişi, bu duayı okuyarak Allah’tan kendisine affetmesini diler.

14. Allah’ım! Bana yardım et.​

Bu dua, kişinin Allah’tan yardım istemesini ifade eder. Kişi, bu duayı okuyarak Allah’tan kendisine yardım etmesini diler.

15. Allah’ım! Bana şifa ver.​

Bu dua, kişinin hastalıklarının şifa bulması için okunur. Kişi, bu duayı okuyarak Allah’tan kendisine şifa vermesini diler.

16. Allah’ım! Bana afiyet ve sağlık ver.​

Bu dua, kişinin sağlık ve esenlik isteğini ifade eder. Kişi, bu duayı okuyarak Allah’tan kendisine afiyet ve sağlık vermesini diler.

17. Allah’ım! Bana güvenlik ve huzur ver.​

Bu dua, kişinin güvenlik ve huzur içinde olma isteğini ifade eder. Kişi, bu duayı okuyarak Allah’tan kendisine güvenlik ve huzur vermesini diler.

18. Allah’ım! Bana rahatlık ver.​

Bu dua, kişinin rahatlık ve huzur içinde olma isteğini ifade eder. Kişi, bu duayı okuyarak Allah’tan kendisine rahatlık vermesini diler.

19. Allah’ım! Bana bereket ver.​

Bu dua, kişinin hayatında bereketin artması ve bolluk içinde olması için okunur. Kişi, bu duayı okuyarak Allah’tan kendisine bereket vermesini diler.

Otururken Hangi Dualar Okunur?​

Otururken Hangi Dualar Okunur?
Seccade üzerinde secdede iken okunan dualar vardır.
Otururken selam verme duaları okunabilir.
Tesbih çekme duaları otururken okunabilir.
Otururken şükür duaları okunabilir.
Otururken istiğfar duaları okunabilir.

Yemek duası otururken okunabilir.
Otururken rahmet duaları okunabilir.
İstihare duası otururken okunabilir.
Otururken sabah duası okunabilir.
Otururken akşam duası okunabilir.

Geri