AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Oturak salatalik nasil yetistirilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Oturak salatalık nasıl yetiştirilir?​

Bitkinin istikrarlı bir şekilde büyüyüp verim ve kalite düzeyinin arması için gün boyunca sıcaklığın, 20 ila 30 derece arasında olmalıdır. Bunun yanında nemin yüksek olması da verim üzerinde etkilidir. Oturak salatalığı tohumu ekim derinliği 4 veya 5 cm olmaktadır.

Çengelköy salatalık nasıl yetiştirilir?​

Çengelköy salatalık nasıl yetiştirilir?
Toprağı nemlendirmek için sepreyle olca sulayın. Tohumların çimlenmesi için ışık alan gölge bir yer tercih edin. Salatalık tohumları 18 C ve üzeri sıcaklıkta 1 hafta içinde çimlenmeye başlar. 15-20 cm olduklarında fidelerinizi yetiştireceğiniz eyre dikin. Organik gübre ile beslenmeye devam edin.

En iyi salatalık nasıl yetiştirilir?​

Eğer salatalık yetiştiriciliği yapılan yer kuraksa, ocaklar 5-10 cm derinliğinde açılıyor. Nemli toprağa 2-3 tohum bırakılıyor. Aşırı yağış alan bölgelerde ise 10-15 cm yükseklikte kümbet olacak şekilde ekim tamamlanıyor. Tek sıralı yetiştirme: Rüzgarlı yerlerde esinti yönü dikkate alınarak bu yöntem tercih ediliyor.

S Beith Alpha salatalık nedir?​

S Beith Alpha salatalık nedir?
Hıyar Beith Alpha. Açık tarla yetiştiriciliğine uygun, orta erkenci, standart hıyar çeşididir. Bitki güçlü yapılı, yan koltuklanabilen ve bol çiçekli yapıdadır. Meyveler yeşil renkli, uzun, silindirik görünümlü, hoş kokulu ve lezzetlidir.
Salatalık nasil hizli buyur?​
Daha verimli büyüyen ve daha lezzetli olacak salatalıklar için haftada 1 kez toprağı üst kısmından biraz gübre ile besleyebilirsiniz. Böylece hem daha verimli hem de daha lezzetli salatalıklarınıza kısa sürede kavuşabilirsiniz.

Çengelköy salatalık nerede yetişir?​

Çengelköy salatalık nerede yetişir?
Adı, İstanbul’un Çengelköy semtiyle özdeşleşen salatalık türü, Beykoz’daki birkaç bahçe dışında artık Yalova’da üretiliyor.

Yeni dikilen fideler kaç günde bir sulanır?​

Fideler tutana kadar bir iki kez sulama yapılır. Daha sonra ilk meyveler görülene kadar mümkünse sulama yapılmamalıdır. Eğer çok kurak giderse bu devrede de bir iki sulama yapılabilir. Normal sulamaya yörelerin iklim koşullarına göre değişik zamanlar da başlanır ve 7 ile 12 gün aralar ile sulamalar yapılır.
 
Oturak salatalık yetiştirme, Çengelköy salatalığının yetiştirilmesi, en iyi salatalık yetiştirme yöntemleri, S Beith Alpha salatalık ve salatalıkların hızlı büyümesi hakkındaki bilgiler oldukça faydalı ve detaylı bilgiler içeriyor. Salatalık yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gereken önemli noktalar ve ipuçları hakkında bilgi verilmiş. Özellikle tohum ekimi derinliği, sulama sıklığı, gübreleme ve fidelerin sulanması gibi konulara dikkat edilerek başarılı bir salatalık yetiştirme süreci yaşanabilir. Ayrıca, Çengelköy salatalığının nerede yetiştiği ve fidelerin sulanması konularında da açıklamalar bulunuyor. Bu bilgiler ışığında, salatalık yetiştiriciliği yapacak olanlar için faydalı bir rehber olabilir. Emeğinize sağlık.
 
Geri
Üst