- Konu Yazar
Otomotiv teknisyeni ne kadar maaş alır?
2022 Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni Maaşları Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni maaşı ortalama aylık 6376,5 _TL’dir. En düşük Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 8500 _TL’dir.Otomotiv Teknolojisi Bölümü önü açık mı?
her türlü otomotiv alanında gerek tekniker gerek satış pazarlama olarak çalışırlar. tüvtürk araç muayenede de tekniker olarak çalışırlar. günümüz teknolojisinin de ilerlemesi ile birlikte otomotiv sektörü gayet önü açık.
Mekanik teknisyeni Nasıl Olunur?
Mekanik teknisyeni olmak için Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı’ndan geçerli puan almak ve Makine Teknolojisi, Mekatronik ya da Elektrik, Elektronik Teknolojisi vb. alanlarda eğitim almak gerekir. Taban puanları ise yıllara ve bölüme göre değişmektedir.
Motor teknisyeni Nasıl Olunur?
Motor teknikeri olmak isteyen kişilerin, üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren ön lisans programlarından mezun olması gerekir. Ancak uzmanlaşacakları alana göre alacakları eğitim değişir. Örneğin otomotiv sektöründe çalışacak kişilerin, Otomotiv Teknolojisi ön lisans programını tamamlaması gerekir.Otomotiv teknolojisi okuduktan sonra ne olunur?
Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz “Otomotiv Teknikeri” unvanını alırlar. Otomotiv Teknikeri karayolu taşımacığında ve tarımda kullanılan motorlu araçların, motor ve taşıt gövdesinin yapımı ile bakım ve onarımını yapan, otomotiv veya makine mühendisiyle işçi arasındaki iletişimi sağlayan kişidir.
2 yıllık otomotiv bölümü mezunları ne iş yapar?
Otomotiv teknikeri; otomobil, kamyon ve traktör gibi farklı motorlu kara taşıtlarının üretim, bakım ve onarımı süreçlerinde çalışan kişidir. Genellikle makine ve otomotiv mühendisleri ile işçi ve teknisyenler arasında bir noktada yer alır.
Motor test Teknisyeni nedir?
Motor Test Teknisyeni Meslek Tanımı : Seri üretimde işlemleri tamamlanmış komple, yeni, benzinli veya dizel motorları, test odalarında dinamometrelere test şartlarına uygun olarak bağlayarak, hızlanma, güç, tork türünden rutin testleri uygulayan ve test sonuçlarını raporlayan kişidir.Motor Bölümü’ne is yapar?
Bu alandaki mesleklerden mezun olanlar, motorlu araç imalatı yapan fabrikalarda, motorlu araç bakım ve onarımı yapan yetkili ve özel servislerde, kamuya ait araç bakım ve onarım atölyelerinde ve motorlu araçlar sektörü ile ilgili çeşitli işletmelerde iş bulabilirler ya da kendi işlerini kurabilirler.
Çıraklar ortalama ne kadar kazanır?
Türkiye konumunda çırak olarak çalışan birinin ortalama maaşı ayda ₺3.222.