AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Otomatik viteste gaza nasil basilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.609
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Otomatik viteste gaza nasıl basılır?​

Otomatik vites arabalarda sadece 2 pedal vardır. Sağ taraftaki gaz, sol taraftaki ve genellikle daha büyük olan pedal frendir. Bu araçları kullanırken sadece sağ ayağınızla kullanın.

Otomatik araba çalıştırırken frene basılır mı?​

Peki otomatik vites araba nasıl çalıştırılır? Aracınızda gerekli sürüş hazırlığını ve kontrolleri yaptıktan sonra yolculuğa çıkmaya hazırsınız. Kimi araç frene basmadan marş almayabilir, bu nedenle aracı çalıştırmak için ilk olarak frene basılmalıdır. Gaz pedalları ön alt kısımda, fren solda, gaz ise sağda bulunur.

Otomatik araba nasil Calistirilir ve Kapatilir?​

Otomatik araba nasil Calistirilir ve Kapatilir?
Otomatik Vites Araba Nasıl Kalkar?
- Aracınıza binin; koltuk ve ayna kontrollerini yapın.
- Sağ ayağınızla frene hafifçe basın ve el frenini indirin.
- Aracın “Start” butonuna basın ya da kontağını çevirin.
- Ayağınız frendeyken vitesi “P”den “D”ye getirin.
- Ardından sağ ayağınızla gaza basın.

Otomatik araba kalkış nasıl yapılır?​

Otomatik araba kalkış nasıl yapılır?
Vites P veya N konumuna getirilmediği sürece araba çalışmaz. Araba ilk çalıştırılacağı zaman gaz pedalına basılarak arabaya gaz verilmesine gerek yoktur. Sadece araba kalkış yaparken frene basılmalı ve vites D konumuna getirilmeli, el freni indirilmelidir.

Otomatik vites araba çalıştırırken gaza basılır mı?​

Ama yeni nesil yazılmla kontrol edilen herşeyin otomatik olduğu araçlarda gaza basmaya gerek yoktur. Soğuk motorda henüz hiç yağ yokken buz gibi süretli şekilde pistonları sürtmek zararlıdır. Mümkün olan en az devirde çalıştırılıp bir miktar yağlanma ve ısı artışından sonra gaza basılmalı.

Otomatik vites 1 2 3 nasıl kullanılır?​

Vites bir konumundayken araç sadece 1. vitesi kullanır. 2 konumunda 1. ve 2. vitesleri, 3 konumunda ise 1., 2. ve 3. vitesleri kullanır.

Otomatik arabada yumuşak fren nasıl yapılır?​

Otomatik arabada yumuşak fren nasıl yapılır?
Araç motorunun çalışmasına müteakip olarak sağ ayağınız fren pedalında basılı konumda olmak şartıyla yumuşak hamleler ile aracın vites kolunu D yani “drive” konumuna alınız. Ayağınızı fren pedalından çekmeden öncelikli olarak park halindeki otomatik vitesli arabanızın el frenini indiriniz.

Otomatik vites araç park halinde hangi viteste bırakılır?​

Otomatik vites araç park halinde hangi viteste bırakılır?
Otomatik Araba Park Halinde Hangi Viteste Bırakılır? Tam otomatik ve yarı otomatik araçlarda çoğu model vitesi P konumuna almadan aracın stop edilmesine izin vermez. Bu şanzımanlarda ilk el freninin çekilerek vitesin P moduna alınması yeterli olacaktır.
Otomatik araba neden hareket etmez?​
Aks Kafası kırılmış yada kopmuş Olabilir başta bahsettiğim gibi şanzımandan alınan devinimi lastiklere aktaran kısım akstır. Aks (mafsallı mil) koparsa yada yerinden çıkarsa aracınızın hareket etmesi mümkün değildir. Motor şanzıman üretilen güç tekere gitmedikçe hareket mümkün olmayacaktır.
Otomatik vites nasıl değiştirilir?​
Araç çalıştırılacağı zaman N konumunu seçin. Vites kolu N konumundayken araç durur vaziyetteyse park frenini uygulayın. N konumundan başka bir vitese geçmek için, fren pedalına basılması ve kontağın II konumunda olması gerekir. Küçük vites kollu araçlar için motor çalışır durumda olmalıdır.

Motor soğukken neden gaza basılmaz?​

Motor soğukken neden gaza basılmaz?
Motor soğukken, hele içinde bulunduğumuz kış mevsiminde bu soğuk havalarda motor uzun süre çalışmamışsa motor yağı akışkanlığını kaybeder. Motoru çalıştırdığınızda motor ve dolayısı ile motor yağı biraz ısınana kadar motorda yağlama pek sağlıklı olmaz.

Aracı çalıştırırken gaza basılır mı?​

Aracı çalıştırırken gaza basılır mı?
Benzinli, dizel ve Lpg’li araçlarda aracı çalıştırırken gazı pompalamadan çalıştırın. Pompalama işlemi aracınızın boğulmasına sebep olacak ve araç çalıştığında yanmayan fazla yakıt çiğ olarak egzozdan atılacaktır. Araç tipi ne olursa olsun çalıştırma sırasında ve sonrasında ayak debriyaja basılı olmamalıdır.

Otomatik vites 1 2 3 ne işe yarar?​

1-2-3 rakamları ise aracın sabit viteslerini gösterir.
 
Otomatik vites araçlarda gaza nasıl basılacağına dair detaylı bilgiler verilmiş. Sağ ayağın sadece gaz pedalını kullanması gerektiği vurgulanmış. Aynı zamanda araç çalıştırılırken frene basılması gerektiği belirtilmiş.

Araç çalıştırma ve durdurma işlemleri adım adım açıklanmış. Örneğin, aracın çalıştırılması için frene hafifçe basılması ve el freninin indirilmesi gerektiği belirtilmiş. Ayrıca aracın kalkış yapması için frene basılıp vitesin "D" konumuna alınması ve ardından gaz verilmesi gerektiği ifade edilmiş.

Otomatik araçpark halinde bırakılırken vitesin "P" konumunda olması gerektiği ve el freninin çekilerek vitesin "P" moduna alınması gerektiği belirtilmiş.

Motor soğukken gaza basılmaması gerektiği açıklanmış. Bu durumun motor yağı akışkanlığını kaybettirebileceği ve motorda yağlama sorunu yaratabileceği vurgulanmış.

Ayrıca otomatik vitesin "1-2-3" gibi sabit vitesler sunduğu belirtilmiş. Bu viteslerin aracın performansını ve vites değiştirme kontrolünü sağladığı ifade edilmiş.

Son olarak, otomatik vites araçlarda anahtarlı veya düğmeli başlatma sistemi ile çalıştırma işlemi gerçekleştirilirken gaza basmaya gerek olmadığı belirtilmiş. Bunun yerine aracın belirli bir süre çalıştırıldıktan sonra gaza basılması gerektiği vurgulanmış.
 
Geri
Üst