- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.105
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Otomatik vites iyi mi?
Otomatik vitesle düz vites arasındaki fark şanzımanın, otomobil kullanıcısı yerine vites değiştiren vites kutusu işlevi görmesidir. Kullanımı manuel araca göre daha kolay ve konforlu olan, kullanıcısına sürüş keyfi sağlayan otomatik vitesli araçların rampa ve yokuşlarda geriye kaçma ihtimali yoktur.Otomatik vites araba ne kadar sürede öğrenilir?
Herkesin yeteneği, algılama hızı farklıdır. Otomatik vites araç ile araba kullanmayı öğrenmek çok çok kolay ve oldukça çok kısa süre alıyor. Manuel vitesli araçla ortalama olarak 7 – 10 günde öğrencilerimiz trafiğe çıkabilecek düzeye geliyor. Ama bu süre bazı öğrencilerimizde biraz uzayabiliyor.
Otomatik vites cok yakar mı?
Çalışma esnasında ve devir değişiminde daha fazla motor gücüne ihtiyaç duyan otomatik vitesli arabalara göre düz vitesli araçlar daha az yakarlar. Yani düz vitesli arabalarda yakıt tüketimi daha azdır.
Otomatik vites mi az yakar manuel mi?
Manuel vites araçların en temel avantajı yaptığı düşük yakıt tüketimidir. Vites sürücü tarafından değiştirildiği için araba daha az yakıt yakar. Bu nedenle otomatik vitese göre manuel vitesin daha az yakıt harcadığını söyleyebiliriz.Otomatik vites kullanımı kolay mı?
Özellikle yeni araç kullanmaya başlayanlar için otomatik vitesli araba kullanımı oldukça rahat. Debriyaj kullanma gereğinin olmaması ve stop ettirme gibi bir sıkıntının olmaması nedeniyle sürücü kendini stres altında hissetmeden trafiğe daha çok dikkatini verebiliyor. Otomatik vitesli araba kullanmak oldukça kolay.
Otomatik vites araba neden çok yakar?
Otomatik vites araçlarda görülen şanzıman tork konvertörü arızaları Aracın subap ayarlarının yapılmaması Termostat arızaları Manuel araçlarda baskı balata / debriyaj sistemindeki mevcut arızalar.
Otomatik araç kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
İşte otomatik vites araba kullanırken dikkat etmeniz gerekenler:Yarı otomatik ve otomatik arasındaki fark nedir?
Yarı otomatiklerde sadece debriyaj görevi yapılmasına karşın, tam otomatiklerde debriyajın haricinde geçirilecek vites de debriyaj kontrol edilirken hazır hale getirilir. Dolayısıyla vites geçişleri neredeyse hissedilemeyecek kadar sessiz ve sarsıntısız şekilde yapılmaktadır.
Otomatik vites araba itilir mi?
Ancak otomatik vitesli araçlarda iterek araç çalıştırma yöntemi uygulanamaz. Eğer şanzıman arızası varsa ve araç viteste kaldıysa, çekiciyle o aracı taşımak gerekir. Bu durumda vites N pozisyonuna alınamadığı için, Shift Lock / Release adı verilen butona basılır ve aracın şanzımanı boşa çıkarılır.