Otomatik sintine pompasi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
209.217
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Otomatik sintine pompası nedir?​

Sintine pompası; gemi, balıkçı teknesi, yat gibi deniz araçlarında toplanan su ve yağların tahliye edilmesi için kullanılan bir pompa çeşididir. Hem günlük kullanımda hem de acil durumlarda geminin işleyişi bakımından önemli bir ekipmandır.
Sintine kuyusu nedir?
Sintine, gemi teknesi ve ambarlarının alt yuvarlak kısmına; tekne dibinin bordaya döndüğü yerde gemi içinde veya ambarda oluşan çukurluğa denilmektedir.

Maceratör pompa ne işe yarar?​

Pis su veya atık su pompası olarak da bilinen maceratör pompa katı atıkları sıvı hale getirerek, bu atıkları kanalizasyon borusuna ya da çıkışına pompalamaya yardımcı olan küçük ebatlara sahip bir pompa çeşididir.
Sintine kaç milde boşaltılır?
Siyah su olarak adlandırılan tuvalet atıklarının 12 mil içinde boşaltılması yasak. Duş, lavabo, çamaşırhane, bulaşıkhane, çöp öğütücüsü ve dreynlerinden gelen giri suların da aynı şekilde 12 mil içinde denize bırakılması yasak. Siyah ve giri sular, sintine 12 mil dışında denize bırakılabiliyor.

Sintine tankı nedir?​

Sintine: Gemilerin makine ve yardımcı makine alt tankları, koferdamlar, ambarlar veya benzer bölümlerinde oluşan sızıntı su ve yağlı atık sularıdır. Slaç: Gemilerin makine dairelerinde, yakıt tanklarında veya petrol tankerlerinin kargo tanklarında tortu ve/veya yağ çökeltilerinden oluşan çamurdur.
Maceratör ne demek?
Maceratörlü tuvalet de ülkemizde sıkça tercih edilmektedir. Çalışma prensibi basittir. Küçük ve büyük boyları olan bu tuvalet tipinde yanında bir düğme mekanizması göreceksiniz. O düğme vasıtasıyla hem sifon çekilmekte hem de atığınız öğütücü yardımıyla parçalanarak atık deponuza gitmektedir.

Sintine nasıl çalışır?​

Gemilerin su altında olan en alt bölümüne sintine adı verilmektedir. Gemilerin sintine bölgesinde genellikle kazan dairesi ve ambar bölümleri bulunur. Geminin en alt kısmında ve suyun içinde kalan bu bölüme gemi içindeki sızan yağlar ve sular toplanır ve bunların geminin dışına atılması gerekir.
 
Geri
Üst