Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Otoimmun hepatit tip 2 nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Otoimmün hepatit tip 2 nedir?​

Tip 2 otoimmün hepatit: Anti LKM-1 (liver kidney mikrosomal-1) ve ALC-1 (liver cytosol-1) otoantikorlarının varlığı ile karakterizedir. Bu tip otoimmün hepatitli hastaların çoğunluğu çocuktur (2-14 yaş arası). Tip 2 otoimmün hepatit, otoimmün hepatitlerin en ciddi formudur.

Toksik Hepatit ne demek?​

Toksik hepatit, bazı ilaçlar, kimyasallar ve zehirli mantarlara maruz kalma sonucu gelişir. Karaciğerin en önemli görevlerinden biri de bazı ilaç ve kimyasalların kandan uzaklaştırılarak vücuttan atılmasının sağlanmasıdır.

Otoimmun hepatit kronik midir?​

Otoimmun hepatit kronik midir?
Otoimmün hepatit (OİH) nadir görülen, genellikle kronik seyreden bir karaciğer hastalığıdır. Tedavisi yoktur ve prognozu kötüdür. Çoğunlukla kortikosteroidlerle tek başına ya da azatioprin ile kombinasyon halinde immünsüpresif tedavi, vakaların % 80-90’ında sağ kalımda fayda sağlar.

PSK hastalığı nedir belirtileri nelerdir?​

Klinik. Primer sklerozan kolanjit(PSK) çoğunlukla safra yollarının tıkanması sonucu oluşan semptomlarla kendini belli eder. Bunlara sağ üst kadranda karın ağrısı, sarılık, yorgunluk, kaşıntı örnek verilebilir. Akut kolanjit durumunda ateş de görülebilir.

Primer biliyer siroz iyileşir mi?​

Primer biliyer siroz için özelleşmiş bir tedavi olmamakla birlikte hastaların büyük bir kısmında bir tür safra asidi olan ursodeoksikolik asit (UDCA) semptomatik, biyokimyasal ve histolojik düzelme sağlar.

Otoimmün hepatit bulaşır mı?​

Otoimmün hepatit bulaşır mı?
Fakat çalışmalarda, genetik yatkınlığı olan kişilerde çeşitli virüs, bakteri, ilaç veya kimyasal madde maruziyetinden sonra bağışıklık sistemindeki bu hatalar zincirinin başladığı gösterilmiştir. Otoimmün karaciğer hastalıkları, vücudun kendi kendine yaşadığı bir sorun olduğu için asla bulaşıcı değildirler.

Karaciğer toksisitesi ne demek?​

Hepatotoksisite (İngilizce: hepatotoxicity); karaciğerde kimyasal madde kaynaklı (artış göstermiş bir madde, zehir, vb.) oluşmuş hasara verilen addır. Karaciğer hasarı olarak da adlandırılabilir.

Otoimmün hepatit bulaşıcı mi?​

 
Otoimmün hepatit bulaşıcı değildir. Otoimmün karaciğer hastalıkları, vücudun kendi bağışıklık sistemi tarafından karaciğere saldırması sonucu gelişen hastalıklardır. Bu durum genetik yatkınlık ve çeşitli çevresel faktörlerin birleşimiyle ortaya çıkar. Yapılan çalışmalarda, otoimmün hepatit gibi hastalıkların genetik yatkınlığı olan bireylerde, çeşitli virüsler, bakteriler, ilaçlar veya kimyasal maddelere maruz kaldıktan sonra bağışıklık sisteminin bu tür hatalar zincirinin başladığı gösterilmiştir.

Otoimmün hepatit bulaşıcı olmadığı için kişiden kişiye bulaşmaz. Hastalık, vücudun kendi kendine yaşadığı bir bağışıklık problemi olduğundan dolayı temas, hava yolu veya bulaşıcı maddeler aracılığıyla yayılmaz. Bu nedenle, otoimmün hepatitli bir kişiden diğer kişilere hastalığın bulaşması söz konusu değildir. Tedavisi genellikle ilaçlarla ve bağışıklık sistemini baskılayıcı tedavilerle sağlanır. Eğer daha fazla bilgi veya açıklama isterseniz, sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst