Otoimmun hepatit tedavisi var mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
208.879
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Otoimmün hepatit tedavisi var mı?​

Otoimmün hepatit (OİH) nadir görülen, genellikle kronik seyreden bir karaciğer hastalığıdır. Tedavisi yoktur ve prognozu kötüdür.
Otoimmün hepatit nasıl geçer?
Kortikosteroid tek başına ya da kortikosteroid ile azatiyoprin kombinasyonu güncel standart tedavi seçenekleridir. Bu tedavi ile hastaların gibi yüksek bir oranında olumlu yanıt elde edilmektedir. Uzun süre tedavi alan hastalarda doktor kontrolünde bu ilaçların kesilmesi denenebilir.

Otoimmün hepatit genetik mi?​

Otoimmüniteyi tetikleyen faktörler; Virusler: Kızamık, kızamıkçık, akut hepatit A , hepatit B ve Ebstein Barr virüsleri ile geçirilmiş viral enfeksiyonlar otoimmün hepatit için tetikleyicidir. Genetik anormallikler: Genetik predispozisyon mutlaka gereklidir.
Otoimmün hepatit paneli nedir?
Otoimmün karaciğer hastalığı paneli, otoimmün karaciğer hastalığını kontrol etmek için yapılan bir grup testtir. Otoimmün karaciğer hastalığı, vücudun bağışıklık sisteminin karaciğere saldırması anlamına gelir. Panel ayrıca diğer testleri de içerebilir. Çoğu zaman, kandaki diğer antikor seviyeleri de kontrol edilir.
Otoimmün karaciğer hastalığı, vücudun bağışıklık sisteminin karaciğere saldırması anlamına gelir. Panel ayrıca diğer testleri de içerebilir. Çoğu zaman, kandaki diğer antikor seviyeleri de kontrol edilir.
Otoimmün hepatit nasıl oluşur?
Otoimmün hepatit hastalığının bazı viral enfeksiyonlardan sonra ortaya çıktığı bilinmektedir. Hepatit A, EBV, HH-6 ve kızamık gibi viral enfeksiyonlar sonrası uzamış hepatitlerde akılda Otoimmün hepatit tutulmalıdır. Bazı ilaçların ve bitkisel desteklerin kullanımından sonra Otoimmün hepatit gelişebilmektedir.

Otoimmün panel nedir?​

Otoimmün hepatit tanısı nasıl konur?
Hastalığın tanısında karaciğer biyopsisi yapılmalıdır. Ayrıca Otoimmün hepatit hastalarında tanıyı koymak ve hastalığın alt tiplerini belirlemek için kan tetkiklerinde ANA, SMA, SLA/LP, LKM-1, LC-1, LKM-3, p-ANCA, Ro52 gibi antikorlardan yararlanılır.
 
Geri
Üst