AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Oto yikama geliri ne kadar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Oto yıkama geliri ne kadar?​

İşlek bir yerde açılmış olan bir oto yıkamacıda hizmet çeşitliliği ne fazla olursa günlük ciroda aynı oranda artış gösterecektir. Her ne kadar net bir rakam vermek mümkün olmasa da bu tarz bir oto yıkama işletmesinde günlük cironun 2.000 TL’nin altında kalmayacağı rahatlıkla söylenebilir.

Oto yıkama kaça mal olur?​

Oto yıkama maliyetleri arsa, ekipmanlar ve bina inşaatını kapsar. Bazı işletme sahipleri aşağı yukarı 25.ooo TL’lik başlangıç sermayesi ile işe başlarlar. Ancak bu fiyata sadece inşaatı hazır oto yıkama alanı dahildir. Aksi takdirde arsa ve inşaat masrafları içinde aşağı yukarı 50.000 TL’lik yatırım yapmanız gerekir.
Oto Yıkama ustalık belgesi nasıl alınır?
Bu süreçte hazırlanması gereken evraklar arasında şunlar bulunuyor:
- Kimlik belgesi fotokopisi.
- Kira sözleşmesi veya dükkan tapusunun fotokopisi.
- Vergi levhasının iki tane kopyası
- Ustalık belgesi.
- Bulunduğunuz şehirde ki Esnaf ve Sanatkarlar Odası kayıt evrakı
- İmar müdürlüğünden alınan belge.
- Başvuru dilekçesi.
- İtfaiye raporu.

Oto yıkamaya ne kadar su faturası gelir?​

Oto yıkama dükkânlarında en büyük gider kalemlerini su ve elektrik oluşturuyor. Ayda 1.000 lira su faturası, 2 bin 500 lira da elektrik faturası geliyor. Temizlik ve kimyasalların maliyeti ise 5 bin lira civarında.

Ustalık belgesi olmadan işyeri açılır mı?​

İşyeri açmak için mezun olduğunuz okula ve açmak istediğiniz işyerinin çeşidine göre “Ustalık Belgesi” almanız gereklidir. Bu belge Ülkemizde Mesleki Eğitim Merkezleri tarafından düzenlenerek verilmektedir. Belediyelere yapmış olduğunuz başvurularda “Ustalık Belgesi” istenmektedir.
Başkasının ustalık belgesiyle işyeri açılır mi?
3308 sayılı Kanun gereğince ustalık belgesi sahibi olan kişiler veya bu belgeye sahip kişileri iş yerlerinde çalıştıranlar bağımsız iş yeri açabilmektedir. 3308 sayılı kanunun uygulaması kapsamında bir meslek grubuna ustalık belgesi verilebilmesi için kişinin çalıştığı mesleğin ilgili şehirde olması lazım.
Fiyat Listesi
 
Geri
Üst