Oto koltugu secerken nelere dikkat etmeliyiz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
130.877
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Oto koltuğu seçerken nelere dikkat etmeliyiz?​

Çocuğunuzun Yaşı ve Kilosu Doğrultusunda Karar Verin: Oto Koltuğu Grupları
- Grup 0: 0 ila 10 kg arası, 0 ila 12 ay arası
- Grup 0+: 0 ila 13 kg arası, 0 ila 15 ay arası
- Grup 1: 9 ila 18 kg arası, 9 ay ila 4 yaş arası
- Grup 2: 15 ila 25 kg arası, 4 ila 8 yaş arası
- Grup 3: 22 ila 36 kg arası, 8 ila 12 yaş arası
Oto koltuğu yükseltici kaç yaş için kullanılır?
4. Booster (yükseltici) oto koltuğu: Çocuğun gelişimine bağlı olarak bir sonraki güvenlik adımı yükseltici oto koltuğu, 4 ila 6 yaştan itibaren kullanılır.

Oto koltuğu i-size ne demek?​

i-Size Standartları; Avrupa Birliği tarafından 2013 yılının Temmuz ayında kabul edilen bebek ve çocuk oto koltuklarındaki yeni güvenlik standartlarıdır. Bu standarttaki ürünler, ürünün arkasına yapıştırılan turuncu etiketteki i-SIZE veya ECE R129-03 numaraları ile belirtilmiştir.
Bebekler kaç yaşına kadar arabada ters oturur?
Araba koltuğu çocuğun yüzü arkaya doğru bakacak şekilde bağlanmak zorunda. Anne babalar tavsiye edilen ise en az 2 yaşına kadar çocuklarını arabada ters oturtmaları.
Bütün çocuklar için en güvenli yer arka koltuktur. Çocuk koltuğu kolayca monte edilebilecekse, çarpma noktasından en uzak yer olan arka koltuğun orta kısmına takılması tavsiye edilmektedir.
Oto koltuğu yükseltici kaç cm?
eskiden 15 kilodan itibaren yükseltici kullanılabiliyordu ancak artık yükseltici kullanabilmek için çocuğun en az 22 kilo veya 125 cm olması gerekli.

Kaç yaşına kadar oto koltuğu zorunlu?​

Kanunlarımıza göre 12 yaşına kadar olan çocukların oto koltuğuna bağlı olması zaten bir zorunluluk. Ayrıca 12 yaşından sonra artık çocuk yetişkin olacağı için kendisi emniyet kemeri kullanacağından dolayı bebek oto koltuğu kullanılmamaktadır.
ADAC testi ne demek?
ADAC testi çok uzun yıllardır yapılan bir otomobil lastiği testidir. Bu testte dayanılırlık ve güvenilirlik puanlanırken otomobil lastikleri kendi içlerinde derecelendirilir. Otomobil lastiği alırken bu teste tabi olanları tercih etmeniz sizin ve sevdikleriniz açısından güvenlik açısından oldukça önemlidir.

Oto koltuğu e4 belgesi nedir?​

ECE R 44/04, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomi Komisyonu Yasalarının çocuk güvenlik koltuklarıyla ilgili bölümün kısaltmasını temsil etmektedir. Avrupa Birliğinde satılan tüm bebek oto koltuğu ürünleri bu standartları sağlamak zorundadır.
Bebek oto koltuğu neden ters?
Omurgada kalıcı hasar olabiliyor, hatta boyun kırılabiliyor. İki yaşından küçük çocukların omurgası tam olarak gelişmediğinden çok daha çabuk zarar görüyor. Araba koltuğu ters bağlandığında yani çocuğun yüzü arka cama baktığında ise, çocuğun başı kaza sırasında çok daha destekli oluyor ve savrulmuyor.
İsofix Olmayan Araçta Bebek Oto Koltuğu Bağlama İsofix’te olduğu gibi oto koltuğunun doğru bağlanıp bağlanmadığını gösteren işaretler olmadığı için, sabitledikten sonra koltuğu elinizle sarsarak kontrol etmeniz gerekir. Ayrıca, top tether ve baza ile bağlama seçeneklerini de kullanabilir ve güvenliği arttırabilirsiniz.
Isofixli oto koltuğu her araca uyar mı?
İsofix sistem, çok daha konforlu ve güvenli bir kullanım sunuyor. bebek koltuğu arka koltuğa nasıl bağlanır sorusuna oldukça pratik bir çözüm üreten isofix montaj yapısı, yeni araçların neredeyse hepsinde var. Ancak 2000 öncesi otomobillerde isofix olmayabilir.

Bebek oto koltuğu neden sağa mı sola mı?​

Buna göre 1 yaşına kadar olan bebeklerde bebek koltuğu arabanın arkasına bakacak şekilde konumlandırılır. Yetişkinlere göre çok daha hassas kafa ve boyun yapısına sahip olan bebeğin kaza anında en iyi böyle korunduğu kanıtlanmıştır.
 
Geri
Üst