AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Oto alim satim belgesi ne ise yarar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Oto alım satım belgesi ne işe yarar?​

Bu belgenin esas amacı, bu mesleği yapan kişilerin zapturapt altına alınması ve sektörde daha nitelikli, daha doğru bir iş yapılmasının sağlanması.
Araba src ne demek?
SRC; kara yollarında yük ve yolcu taşıyan araç sahiplerinin 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanununa göre almakla yükümlü oldukları mesleki yeterlilik belgesidir. Bu belgeyi almanın ilk koşulu ise ehliyet sahibi olmaktır. Ehliyeti olmayan sürücüler SRC belgesi alamazlar.
T4 belgesi nedir?
“T4” sınıfı ticari taşıt kullanma belgesi; ticari amaçlı otobüs kullanacaklara, verilen belgelerdir.

Adıma kayıtlı SRC belgesi var mı?​

Src belgelerinizi www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet şifrenizle sisteme giriş yaparak sorgulayabilirsiniz.
Seviye 5 araç alım satım belgesi ne işe yarar?
17UY0299-5 /A2 Motorlu Kara Taşıtı Alım – Satım İşlemleri BY.2 İş ekipmanın kontrolünü yaparak bakımının yapılmasını sağlar. BY.3 Motorlu araçların bakımının yapılarak satış öncesi hazırlıklarının tamamlanmasını sağlar. BY.4 Alım yapılabilecek araçlara ilişkin araştırma yaptırır.
SRC 4 belgesi kaç yaşında alınır?
Aksi belirtilmedikçe reşit sayılan ehliyet sahibi kişiler, istisnalar hariç 18 yaşından gün almış olmaları gerekir. Kısaca SRC Belge tiplerine göre yaş sınırları: SRC 1, SRC 2, SRC 3 ve SRC 4 Belgesi için 18 yaşından gün almış ve 66 yaşından gün almamış olmalıdır.
T2 yetki belgesi Büyükşehir Belediyesi sınırları dışında kalan yerleşim birimlerinde yolcu terminali işletmeciliği yapacaklara verilir. T2 belgesi için başvuranların en az 100.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.
SRC belgesi gelmedi ne yapmalıyım?
SRC Belgesinin Çıkıp Çıkmadığını Nasıl Öğrenebilirim? Belgenin çıkıp çıkmadığını öğrenmek için sorgulama yapılması gerekiyor. Artık sorgulama yapmak için online sisteme girilmesi yeterli oluyor. Eğer sınav sonrasında belge ücretini ödemediyseniz belgenizi görmeniz mümkün olmaz.
Belgelerimi nasıl görebilirim?
‘Belge Durumu’ belgesi e-Devlet Kapısı uygulamalarında yer alarak tüm vatandaşlarımızın erişimine açılmıştır. e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan ‘Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama’ ekranından belgeye ulaşılabilmektedir.

Motorlu kara taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 kimler alabilir?​

Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu belgesi almak için herhangi bir başvuru ön şartı bulunmamaktadır. Herkes bu belgeyi almak üzere başvuruda bulunabilir.

Geri