Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir) Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 5 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
Yarım demet dere otu
İçi:
200 gram kaşar peyniri yada istediğiniz bir peynir
Üzerine:
Tereyağı

Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su, süt, şeker ve maya karıştırılır. Üzerine zeytinyağı, tuz ve denetimli halde elenerek un alınır. Spatula ile karıştırılır.
Hamur biraz toparlanınca elle yoğrulur. Ele hafif yapışan bir hamur olup toparlanınca üzeri bezle kapatılarak 40 dakika mayalandırılır.
Mayalanan hamurun üzerine ince kıyılmış dere otu eklenir ve yoğrulur. Hamur toparlansın ve ele yapışmasın diye üzerine un eklenerek yoğrulur.
Yoğrulan hamur rulo yapılır ve 9-10 bezeye ayrılır. Bezeler yuvarlanarak üzeri kapatılır ve 15 dakika mayalandırılır.
Bezeler çay tabağı boyutunda elle bastırılarak açılır. İçine rendelenen peynir koyulur ve kenarları ortaya hakikat toplanıp büzdürülür.
Daha sonra hamur elde yuvarlanır ve bezin altına koyulur. Tüm bezelere tıpkı süreç uygulanır.
Yapılan birinci beze altına ve üstüne azıcık un serpilip çok bastırmadan merdane ile tatlı tabağından biraz büyükçe açılır.
Tüm bezeler birebir formda açılınca evvelden ısınmış tavaya alınır. Tavanın altı harlı açılmalıdır. Hamur şişmeye başlayınca çevrilir. Birkaç cins çevrilen hamur kızarınca alınır. Üzerine tereyağı sürülerek servis edilir.
Afiyet olsun

Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst