AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Otizmliler nelerden hoslanmaz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Otizmliler nelerden hoşlanmaz?​

Çoğu kişi cildindeki dokuyu tolere edemeyeceği için belli kıyafetler giymeyi reddeder. Otizmli bazı çocuklar, ısıya/soğuğa aşırı tepki verir, ayakkabı giymekten kaçınır. Vestibüler aşırı duyarlılığı olan çocuklar, yol tariflerini değiştirmede, pürüzlü veya dengesiz yüzeylerde yürürken veya koşarken güçlük çekerler.

Otizmli kişilere nasıl davranmalıyız?​

Otizmli çocuğa ilgi gösterilmeli, sıcak ve anlayışlı davranışlar sergilenmelidir. Onlara sevgi ile yaklaşılmalıdır. Onların en çok ihtiyaç duydukları anlayıştır. Onları anlayın ve anladığınızı ona hissettirin.
Otizmli çocuklar bazen dokunmayı, bazen de dokunulmayı severler. Bazen her iki durumdan da aşırı derecede kaçınırlar….Otizmli çocuklarda görülen görme ile ilgili problemler;
Otizmli biriyle nasıl konuşulur?
Yavaş konuşmak ve biraz ara vererek cümleler kurmanız da doğru otizmli bireylerle iletişim sağlamak için yararlı olacaktır.
- 2. Jest ve Mimik Kullanın. Otizmliler jest ve mimiklerini oldukça fazla kullanırlar.
- 3. İletişim Kurmalarını Sağlayın.
- Çok Soru Sormadan İlgisini Çekmeye Çalışın.
- Dikkatli Bir Dinleyici Olun.
Otizmin en belirgin özelliği nedir?
Otistik çocukların ilgi alanları oldukça sınırlıdır ancak ilgi duydukları nesne veya konuya tüm dikkatlerini verirler, saatlerce kendilerini kaybedercesine o şeyi yapabilirler ve onunla ilgili en ince ayrıntıyı bile hatırlayabilirler. Tercih ettikleri oyunlar, yaşıtlarının oynadıkları oyunlara göre daha kısıtlıdır.

Otizmde ilk ne çalışılır?​

Otizm eğitiminin ilk aşaması ABA (Applied Behavoir Analysis) olarak da bilinen uygulamalı davranış analizidir. Bu programın temel amacı çocuğun davranışlarını ve bu davranışlar ile ilgili çevresel özelliklerini analiz ederek terapi ve eğitim için gerekli olan programı çıkarabilmektir.
 
Geri
Üst